Οι άνθρωποι καταστρέφουν την σεξουαλική ζωή των δελφινιών. Δείτε πως

Αν και τα δελφίνια δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τους θαλάσσιους θηρευτές ή την μόλυνση των υδάτων συγκριτικά με άλλα θαλάσσια είδη, μια νέα πανεπιστημιακή έρευνα επισημαίνει κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί. Οι άνθρωποι κάνουν κακό στην σεξουαλική τους ζωή.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Murdoch της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι τα δελφίνια που περνούν πολύ χρόνο γύρω από τους τουρίστες έχουν πρόβλημα με το ζευγάρωμα και την ξεκούραση, γεγονός που θα μπορούσε να τους εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο μελλοντικώς.

Στην έρευνα καταγράφηκαν οι συνέπειες της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με τα δελφίνια της Χαβάης, τα οποία αναζητούνται καθημερινά από τουρίστες για να απολαύσουν τα κόλπα τους.

«Καθ ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα δελφίνια προσεγγίζονται επανειλημμένα από καγιάκ, κολυμβητές και σκάφη μέσα και έξω από τις ειδικά διαμορφωμένες κατοικίες τους» , παρατηρούν οι ερευνητές.

Όντας ένα εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δελφίνια σπαταλούν περίπου το 82% του χρόνου τους γύρω από τον άνθρωπο.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τουριστική περίοδος της περιοχής ξεκινά την ίδια περίοδο που τα δελφίνια... κάνουν και αυτά διακοπές κι έτσι επηρεάζεται το βιολογικό τους ρολόι. Πότε θα γονιμοποιήσουν; Αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, ίσως και ποτέ.

Στην έρευνα για τα δελφίνια της Αυστραλίας αναφέρεται επίσης ότι ορισμένες απειλές προερχόμενες από ανθρώπινες δραστηριότητες θέτουν σε κίνδυνο τα δημοφιλή ζώα, απαιτώντας τη συνεχή προστασία από τους αρμόδιους φορείς.

Οι αρχές εστιάζουν όλο και περισσότερο στους τρόπους περιορισμού των τουριστικών δραστηριοτήτων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα δελφίνια ή να καταστήσουν τον τουρισμό πιο φιλικό προς τα αγαπημένα θηλαστικά.

Πηγή: Fox News