ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2019 17:52 EET | Updated 11/03/2019 17:55 EET

Οι Αθηναίοι γιόρτασαν τα Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο επίκεντρο βρέθηκαν εκδηλώσεις με μουσική και χορό.

Eurokinissi

Κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για το τριήμερο της Αποκριάς. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εκδηλώσεις στον λόφο του Φιλοπάππου με μουσική και χορό, αλλά και στο πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό.

«Μετά από οκτώ χρόνια δήμαρχος, είμαι πάρα πολύ ευτυχής που αυτή τη γιορτή την κρατήσαμε μέσα στην εποχή της κρίσης και όχι μόνο αυτό, καταφέραμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Κατορθώσαμε να συνδυάσουμε μία Αθήνα που κρατάει τις παραδόσεις της, με μια Αθήνα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Eurokinissi

Επίσης, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή τονίζοντας ότι «έρχονται καλύτερες ημέρες και θα προσπαθήσουμε όλοι για αυτό».

Eurokinissi

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο της Αθήνας, Θανάσης Ηλιόπουλος, επεσήμανε από τη μεριά του: «Η σημερινή προσέλευση (σ.σ. στου Φιλοπάππου) και συνολικά το έθιμο αναδεικνύει πόσο χρήσιμοι είναι για την Αθήνα οι χώροι πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι. Είναι χρέος της επόμενης δημοτικής αρχής να προστατεύσει αυτούς τους χώρους».

Eurokinissi

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπήκε και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αποκριάτικα γαϊτανάκια μπλέχτηκαν με συρτά, καλαματιανά και τσάμικα σε μια ξέφρενη γιορτή που κράτησε για ώρες.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Sponsored Post