ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/12/2017 07:41 EET

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη και τα διλήμματα των συνέδρων

Pacific Press via Getty Images

Το διακύβευμα του Συνεδρίου της ΝΔ αλλά και τις προσωπικές του δεσμεύσεις περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εργασίες του γαλάζιου Συνεδρίου, την ίδια στιγμή όπου οι σύνεδροι καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο 15 ερωτήσεων, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέντευξη του (Φιλελεύθερος) δίνει το στίγμα των προθέσεων του δηλώνοντας ότι οι φόροι θα μειωθούν και σημειώνει πως αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προσωπική του δέσμευση.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες μίας πιθανής αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης

σημειώνει ότι η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης έχει μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

 «Μικρότεροι φόροι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μικρότερα έσοδα για το κράτος», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση των φόρων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, τον οποίο μείωσε η Κυβέρνηση Σαμαρά ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους».

 Παράλληλα, περιγράφει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του κόμματός του απαριθμώντας τις πρώτες νομοθετικές του πρωτοβουλίες - μεταρρυθμίσεις, ξεκινώντας από το νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια και τέλος την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την διατήρηση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος τουλάχιστον για μια πενταετία.

 Στο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά αύριο, οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν μέσω ερωτηματολογίου, με 15 ερωτήματα για τα θέματα της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, των προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων, την είσοδο στελεχών του ιδιωτικού τομέα σε διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο καθώς και το θέμα της ιδιωτικοποίησης της δημοτικής καθαριότητας, αλλά και της υγείας και της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Συνεδρίου πρόκειται για πραγματικά διλήμματα που απασχολούν τους πολίτες, καθώς οι απαντήσεις σε αυτά δεν είναι προφανείς, ενώ οι σύνεδροι δεν καλούνται απλά να επικυρώσουν τους προγραμματικούς άξονες τις Νέας Δημοκρατίας, αλλά να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση τους με ψηφοφορία σε κάλπες.

 

Sponsored Post