ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2019 17:25 EEST | Updated 03/06/2019 17:27 EEST

Οι διάλογοι του σκοπού με τους δραπέτες: «Aνοιξε την πόρτα, θα τη σκοτώσω»

Πώς ο ηρωικός σκοπός έσωσε την συνάδελφό του, που βρισκόταν όμηρος στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στόχο να φύγουν από τη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη με περιπολικό και όμηρο είχαν οι τέσσερις κρατούμενοι που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κακοποιοί που απέδρασαν από το Μεταγωγών

Οταν κατάφεραν τελικά να αρπάξουν περιπολικό από το προαύλιο των αστυνομικών εγκαταστάσεων και να πάρουν όμηρο μία γυναίκα αστυνομικό, σταμάτησαν στην κεντρική πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη.

Εκεί ο σκοπός με ψυχραιμία διαπραγματεύτηκε με τους δραπέτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η γυναίκα αστυνομικός και να μη φύγουν οι κρατούμενοι με το περιπολικό.

«Ανοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουμε», είπαν οι δραπέτες προς τον σκοπό. «Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα», απάντησε ο σκοπός. «Ανοιξε θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», επέμειναν εκείνοι. Ο αστυνομικός επέμεινε λέγοντας: «Χάνετε το χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια». «Δώσε μας το όπλο σου αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», ανταπάντησαν οι κρατούμενοι.

«Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», είπε ο σκοπός και τότε οι κρατούμενοι την απελευθέρωσαν και του πήραν το όπλο. Στη συνέχεια, έφυγαν τρέχοντας.

Ο σκοπός ήταν μόνος του απέναντι σε τέσσερις κρατούμενους και έτσι εκτιμάται ότι δεν υπήρχε περιθώριο καλύτερης διαπραγμάτευσης.

Μετά την απόδραση ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους δραπέτες και αστυνομικούς που τους καταδίωξαν, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών. Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη στου Ρέντη, πίσω από τη λαχαναγορά, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται.