Οι ελλείψεις σε ιατρούς και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά έγινε θέμα στην Le Monde

Τονίζεται πως σε πολλά νησιά ο πληθυσμός διπλασιάζεται λόγω αφίξεων τουριστών ενώ μόνο τον Ιουνίοτο αεροδρόμιο της Αθήνας υποδέχθηκε 3 εκατ. επισκέπτες.
Santorini, Greece- September 26, 2015: Passengers disembarking on ferry port, Santorini, Greece.
Santorini, Greece- September 26, 2015: Passengers disembarking on ferry port, Santorini, Greece.
valentinrussanov via Getty Images

Την επί μακρόν έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά, επισημαίνει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» μεταφέροντας τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές ελληνικές περιοχές.

Η άφιξη σχεδόν 3 εκατ. επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας μόνο τον Ιούνιο αποτελεί ευλογία για τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός έως και δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο.

Le Monde
Le Monde
Le Monde

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση των αναγκών η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές. Επίσης έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

Δημοφιλή