Thiros: Οι ελληνικές τσάντες που θα έχουν πάντα θέση στην ντουλάπα και στην καρδιά μας

Η Thiros κατάφερε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 να δημιουργήσει ένα από μεγαλύτερα success stories στην Ελλάδα

Thiros ήταν η πρώτη μου γυναικεία τσάντα. Ένα χαριτωμένο μαύρο backpack της ελληνικής εταιρείας δεν ξεκολλούσε από πάνω μου για χρόνια no matter what. Ήταν η τσάντα που με έκανε να νιώσω ότι ενηλικιώθηκα ενδυματολογικά. Και δεν ήμουν η μόνη που άρπαζα την Thiros μου από την κρεμάστρα με κάθε έξοδο. Εκτός από τις φίλες μου -με τις οποίες είχαμε πάρει την ίδια τσάντα σε διαφορετικά χρώματα- όλες οι γυναίκες στο σπίτι είχαν στην ντουλάπα τους μια Thiros, είτε αυτή ήταν μία διακριτική μικρή χιαστί τσάντα, είτε μια βολική μεγάλη tote.

Δεν είναι τυχαίο που οι τσάντες της ελληνικής εταιρείας μπήκαν στην γκαρνταρόμπα εκατομμυρίων Ελληνίδων. Η Thiros κατάφερε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 να δημιουργήσει ένα από μεγαλύτερα success stories στην Ελλάδα, όταν ακόμα ο όρος “success story” δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μας. Και ο λόγος είναι ότι έχτισε μια σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες. Ήξεραν και ξέρουν ότι εκεί θα βρουν την τσάντα τους. Αυτή που θα φοράνε καθημερινά, όλες τις ώρες της ημέρας, με όλα τα ρούχα τους. Και αυτό είναι αρκετό για να έχει πάντα θέση στην ντουλάπα μας και στην καρδιά μας.

Βρες όλες τις τσάντες Thiros

Σχεδόν 30 χρόνια από τη δημιουργία της, η Thiros συνεχίζει να βγάζει κάθε σεζόν νέα -λαχταριστά- σχέδια που σίγουρα μπορούν να κομποζαριστούν με πολλά, μα πολλά διαφορετικά στυλ.

Ένας από τους λόγους που η ελληνική εταιρεία κατάφερε να αντέξει στον χρόνο είναι ότι από πίσω της κρύβεται ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη για τη γυναίκα, για δημιουργία και για εξέλιξη. Το όνομά του είναι Θύρος Κανελλόπουλος. Ζει μποέμικα και βάζει πάντα λίγο χιούμορ και ζωντάνια σε ό,τι κάνει. Γιατί απλώς δεν έχει νόημα διαφορετικά.

Πήγαμε λοιπόν, να τον γνωρίσουμε από κοντά στο εργαστήριό του, εκεί που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει στιγμή να σχεδιάζει, να σβήνει και να ξανασχεδιάζει νέες τσάντες. Μας έδειξε όλη τη διαδικασία για την κατασκευή των τσαντών του, ενώ παράλληλα μας διηγήθηκε την ιστορία του, αλλά και πώς κατάφερε να εξελιχθεί μέσα στα χρόνια.

“Εγώ ξεκίνησα να φτιάχνω τσάντες για μία γυναίκα. Ήταν στις αρχές του 90, όταν γνώρισα μια “εύπορη” κοπέλα. Για να καταλάβεις, αυτή είχε 2-3 αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο γκαράζ και εγώ μόνο μια βέσπα. Έτσι λοιπόν για να μπορέσω να υποστηρίξω το lifestyle της, απευθύνθηκα στην αδερφή μου, η οποία διατηρούσε με τον γαμπρό μου μια μικρή βιοτεχνία με τσάντες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα σχέδια μου ξεχώρισαν. Οι γυναίκες έρχονταν και ζητούσαν τις τσάντες μου. Από 2 εργαζομένους φτάσαμε να έχουμε 20. Και έτσι αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου showroom στην οδό Ρηγίλλης”, μας διηγήθηκε ο Θύρος.

Βρες όλες τις τσάντες Thiros

Ο Θύρος αυτοαποκαλείται “Louis Vuitton των μοδάτων φτωχών” και όχι άδικα. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες σε όποια οικονομική τάξη και αν ανήκαν να αποκτήσουν μια τσάντα που συνδυάζει αισθητική, ανεπιτήδευτο στυλ, λειτουργικότητα και πάνω από όλα καλή τιμή.

“Από την αρχή ήθελα να φτιάξω μια τσάντα που θα δίνει στυλ σε κάθε γυναίκα που την κρατάει χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία για να την αποκτήσει. Και αυτό που δεν περίμενα είναι ότι οι τσάντες μου αγαπήθηκαν και φορέθηκαν πολύ από upper class γυναίκες. Πήγαινα βόλτα στο βόρεια προάστια και έβλεπα παντού τσάντες μου” είπε ο Θύρος.

1
1

Βρες όλες τις τσάντες Thiros

Τα τελευταία χρόνια η Thiros θα λέγαμε ότι μπήκε σε μια νέα εποχή με σχέδια που καλύπτουν τις απαιτήσεις της σημερινής γυναίκας, με φωτογραφίες που λατρεύεις να χαζεύεις στο feed σου, αλλά και με ένα πολύ εύχρηστο e-shop, καθώς ο Θύρος αναγνώρισε την ανάγκη για εύκολες και γρήγορες αγορές.

Όμως, όσα χρόνια και αν περάσουν, ό,τι και αν αλλάξει, ο Θύρος νιώθει τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά που βλέπει μια τσάντα του στο δρόμο.
“Το συναίσθημα είναι και θα είναι πάντα το ίδιο. Κάθε φορά που βλέπω μια γυναίκα να κρατά τσάντα μου πετάω στα σύννεφα. Νιώθω ότι οι δημιουργίες μου έχουν αποδοχή.” ανέφερε.

Βρες όλες τις τσάντες Thiros

Ο Θύρος με την Thiros άνοιξε το δρόμο για την παραγωγή τσαντών που είναι φτιαγμένες και ραμμένες στην Ελληνίδα, καταρρίπτοντας το μύθο ότι το καλό είναι ακριβό. Κατάφερε να γίνει σταθερή αξία για πολλές γενιές. Και αυτό κυρίες μου, θα πει επιτυχία.