ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/06/2019 10:19 EEST

Οι επενδύσεις που δημιουργούν νέα δεδομένα στην Costa Navarino και στην Ελλάδα

Βίλες και διαμερίσματα προς πώληση και νέα γήπεδα γκολφ.

Όταν δημιουργήθηκε η CostaNavarino, η σύνθετη τουριστική μονάδα στην Μεσσηνία, αυτομάτως άλλαξε τα μέχρι τότε δεδομένα στον τομέα της φιλοξενίας στη χώρα μας. Κι αυτό, όχι επειδή δεν διαθέταμε εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, με συνεδριακούς χώρους, σπα, πισίνες και allinclusive υπηρεσίες, αλλά επειδή για πρώτη φορά αποκτήσαμε μια μονάδα με θαυμάσιους χώρους φιλοξενίας αλλά και άθλησης, με γήπεδα γκολφ, κλειστό γυμναστήριο, δραστηριότητες υπαίθρου και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Μακάρι, να ξεπεραστούν σύντομα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε τουλάχιστον δύο ακόμα σύνθετες τουριστικές μονάδες, να προχωρήσουν σε υλοποίηση, σε Αργολίδα και Φθιώτιδα, που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη των περιοχών αυτών, όπως έκανε η CostaNavarino που αναβάθμισε όλη τη Μεσσηνία.

Στην CostaNavarino έχουν γίνει σημαντικές, νέες επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, που συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες υποδομές, δημιουργώντας παράλληλα, νέα δεδομένα.

TEMESRealestate

Ηδη από το 2017 ξεκίνησε η κατασκευή πολυτελών κατοικιών (βίλες), με σκοπό το realestate. Μάλιστα, από το 2017 που ξεκίνησαν αν πωλούνται τα Navarino Residences, η ανταπόκριση ήταν άμεση από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πέρυσι, το 2018, οι πωλήσεις είχαν 20% αύξηση σε σχέση με το 2017, αυξάνοντας τα έσοδα.

Έως σήμερα, έχει πωληθεί πάνω από το 50% των προς διάθεση κατοικιών, ενώ η πρώτη βίλα θα κατοικηθεί φέτος τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες προέρχονται κυρίως από τον επιχειρηματικό χώρο, από τη χώρα μας, από Έλληνες του εξωτερικού, και από πολίτες της Βόρειας Ευρώπης και των ΗΠΑ, που θέλησαν να δημιουργήσουν υπεραξία με την επένδυσή τους, αλλά και να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής που προτείνουν τα Navarino Residences.

Οσον αφορά το μέγεθός των κατοικιών, που αναπτύσσονται στο NavarinoDunes, κυμαίνεται από 400τ.μ. έως 1.400τ.μ., σε οικόπεδα 1.500τ.μ. έως 3.000τ.μ.. Απέχοντας λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, ή τοποθετημένες αμφιθεατρικά στους λόφους του NavarinoDunes, έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, από το επίπεδο της πισίνας. Οι ιδιοκτήτες θα απολαμβάνουν υπηρεσίες διαχείρισης υψηλού επιπέδου, ενώ θα έχουν άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort.

Για δε τη σχεδίαση των κατοικιών, επιλέχθηκαν Ελληνες αρχιτέκτονες, με σημαντική διεθνή παρουσία: Αλέξανδρος Τομπάζης – A.N Tombazis & Associates, Potiropoulos + Partners, ISV Architects, K-Lab Architecture (Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος), Κois Associated Architects, k-studio (Δημήτρης & Κωνσταντίνος Καραμπατάκης).

Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino

Κι αν οι πολυτελείς κατοικίες Navarino Residences, δημιούργησαν νέα δεδομένα, η συλλογή branded διαμερισμάτων, Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino, που εμπνεύστηκε η ΤΕΜΕΣ, άλλαξε εντελώς τη φιλοσοφία πώλησης. Το τι συμβαίνει σε αυτή τη περίπτωση, είναι πρωτοφανές για τη χώρα μας.

Τα διαμερίσματα, που αποτελούν μέρος του ξενοδοχείου The Westin Resort, Costa Navarino, πωλούνται σε όσους θέλουν να κάνουν επένδυση και να απολαύσουν τις διακοπές του,ς για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο, εκτός της υψηλής περιόδου (εναλλακτικά, για περιορισμένο αριθμό κατοικιών, υπάρχει η επιλογή για 4 εβδομάδες χρήσης, εκ των οποίων οι 2 εντός της υψηλής θερινής σεζόν).

Για το υπόλοιπο διάστημα, το ξενοδοχείο εντάσσει τα διαμερίσματα στο δυναμικό του και αναλαμβάνει τη διαχείρισή τους, αποδίδοντας στους ιδιοκτήτες ετήσιο εισόδημα μέσα από ένα 18ετές, πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης των διαμερισμάτων. Το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης θα είναι σταθερό και ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα - προ φόρων.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις, υπηρεσίες και εμπειρίες που προσφέρονται στην Costa Navarino.

Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από 500.000 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης -σε συνεργασία με ελληνικές τράπεζες- έως του 50% της αξίας του διαμερίσματος. Καλύπτουν 120τ.μ. και αποτελούνται από μία FamilySuite (80τ.μ.) και ένα συνδεόμενο DeluxeRoom (40τ.μ.).

Νέα προϊόντα – realestate

Πέραν των δύο νέων προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες στην αγορά του realestate, εντός του 2019 θα λανσαριστεί μία νέα κατηγορία κατοικιών -περίπου 200τ.μ.- η οποία θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο του realestate.

Γκολφ

Εξάλλου, μέσα στον Ιούνιο ξεκινά η λειτουργία του νέου υπόσκαφου golf club στο γήπεδο The Bay Course, σε μια τοποθεσία με μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, το οποίο θα ενισχύσει την εμπειρία των παικτών. Το νέο Clubhouse δένει αρμονικά με τη φύση, αποτελώντας ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse, που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ, ανά τον κόσμο. To clubhouse καταλαμβάνει 2.000τ.μ. και στο σχεδιασμό του εφαρμόστηκαν οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βελτιστοποιώντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα με τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων και υλικών, περισσότερα από 27.500 φυτά και δέντρα φυτεύονται στον περιβάλλοντα χώρο και στις πράσινες στέγες του κτιρίου.

Παράλληλα, προχωρά η κατασκευή των 2 νέων γηπέδων 18 οπών στο Navarino Hills, τα οποία έχει σχεδιάσει o θρύλος του τουρνουά Ryder Cup José Maria Olazábal, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων, προσφέροντας μοναδική θέα προς την Πύλο, τον κόλπο του Ναβαρίνου και το νησάκι Σφακτηρία. Με τα νέα γήπεδα στο Navarino Hills, τα οποία θα λειτουργήσουν το 2021, τα γήπεδα αυξάνονται σε 4 συνολικά, σε απόσταση μόλις 13χλμ. μεταξύ τους και με τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές, καθιστώντας την Costa Navarino έναν από τους λίγους προορισμούς γκολφ υψηλής ποιότητας στον κόσμο, που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.