Οι επιζώντες του Πάρκλαντ υπόσχονται να σταθούν στο πλευρό των μαθητών της Σάντα Φε

Οι επιζώντες του Πάρκλαντ υπόσχονται να σταθούν στο πλευρό των μαθητών της Σάντα Φε
Xinhua News Agency via Getty Images

Οι επιζώντες από τη σφαγή στο λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους μαθητές της Σάντα Φε που βίωσαν σήμερα άλλο ένα μακελειό σε σχολείο, τονίζοντας ότι για να σταματήσει η αιματοχυσία πρέπει να εφαρμοστούν σκληρότεροι νόμοι για την οπλοκατοχή.

Μαθητές από το Λύκειο της Σάντα Φε, μιας πόλης που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Χιούστον, συμμετείχαν τον Απρίλιο μαζί με χιλιάδες άλλους νέους σε όλες τις ΗΠΑ σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την απραξία του Κογκρέσου μετά τον θάνατο 17 μαθητών και καθηγητών στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ.

Σήμερα, ήταν η σειρά του Λυκείου της Σάντα Φε να δεχτεί επίθεση από έναν ένοπλο μαθητή. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

″Σας αξίζει κάτι περισσότερο από Σκέψεις και Προσευχές κι αφού μας συμπαρασταθήκατε βγαίνοντας έξω (σ.σ. από την τάξη τους, στο πλαίσιο της κινητοποίησης) θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε, υψώνοντας τις φωνές σας” έγραψε στο Twitter η Έμμα Γκονζάλες, μια από τις επικεφαλής του μαθητικού κινήματος του Πάρκλαντ.

Όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά μετά τη σφαγή της 14ης Φεβρουαρίου, και σήμερα ήταν αισθητή η αστυνομική παρουσία έξω από το Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας. Για πολλούς από τους τελειόφοιτους, η σημερινή ήταν η τελευταία ημέρα των μαθημάτων αλλά η χαρά για την αποφοίτηση αμαυρώθηκε από το νέο αιματοκύλισμα στο Τέξας.

″Θα έπρεπε να γιορτάζω την τελευταία ημέρα μου στο Λύκειο αλλά αντιθέτως μαύρισε η καρδιά μου όταν έμαθα για την τραγωδία στη Σάντα Φε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό, να γίνει ο κανόνας. Δεν μπορούμε” έγραψε στο Twitter η Ντιλέινι Ταρ.

Πολλοί από τους μαθητές του Πάρκλαντ ζητούν επιτακτικά να υπάρξει έλεγχος στην οπλοκατοχή, πιέζουν εταιρείες να διακόψουν τους δεσμούς του με το λόμπι των όπλων NRA και ζητούν από το Κογκρέσο να ψηφίσει σκληρότερους νόμους. Η κάθε τραγωδία μετά από εκείνη που βίωσαν οι ίδιοι τους υπενθυμίζει πόσο σημαντική και πόσο δύσκολη είναι η προσπάθειά τους, επισημαίνουν.

″Κατά κάποιον τρόπο, κοιμόμασταν. Ασχολούμασταν με τη ζωή μας. Αυτό θα μας επανενεργοποιήσει”, είπε ο Ντάνιελ Ταμπάρες, ένας πρωτοετής που έγραφε εξετάσεις στο μάθημα της γεωγραφίας όταν σημειώθηκε το μακελειό στο Τέξας.

Ορισμένοι επιζώντας του Πάρκλαντ εξέφρασαν ξεκάθαρα την απογοήτευσή τους για τους πολιτικούς που δεν κάνουν περισσότερα για το θέμα. ”Τα παιδιά μας ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ και το αντιμετωπίζετε σαν να ήταν παιχνίδι. Είναι η 22η επίθεση σε σχολείο φέτος. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ”, έγραψε η Ζακλίν Κόριν, απαντώντας στο σχόλιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα στο Τέξας.

Δημοφιλή