ΔΙΕΘΝΕΣ
13/11/2019 13:58 EET | Updated 13/11/2019 14:08 EET

Η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην ιστορία των Financial Times

Ποια είναι η Ρούλα Καλάφ που έγινε γνωστή για τον περίφημο άρθρο της με θέμα τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

Facebook/Roula Khalaf

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία τους, οι Financial Times θα έχουν επικεφαλής μια γυναίκα.

Την Τρίτη, η καθημερινή εφημερίδα που είναι γνωστή για την στιβαρή κάλυψη των διεθνών αγορών και το χαρακτηριστικό χρώμα του φύλλου της, ανακοίνωσε ότι η Ρούλα Καλάφ θα είναι η νέα διευθύντρια σύνταξης, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η Καλάφ, με πορεία 24 ετών στην εφημερίδα, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Λονδίνο, θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μπάρμπερ, δημοσιογράφο των Financial Times από τη δεκαετία του 1980.

Ο Μπάρμπερ, 64 ετών, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη «είναι μία από τις πιο εκλεκτές δημοσιογράφους μας. Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τομείς και γι ’αυτό είναι η επόμενη διευθύντρια».

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1888 και έχει κυκλοφορία που φτάνει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών συνδρομητών.

Η Καλάφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βηρυτό του Λιβάνου και εκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών και στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Εχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, συντάκτρια σε θέματα Μέσης Ανατολής, ξένη ανταποκρίτρια και αναπληρώτρια διευθύντρια. Πριν από την ένταξή της στους Financial Times, έγραφε για το περιοδικό Forbes, όπου προκάλεσε θόρυβο με ένα χαρακτηριστικό άρθρο της για τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, τον διαβόητο χρηματιστή που έγινε γνωστός ως ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», μέσα από την ομώνυμη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε το 2013.

Πηγή: New York Times