ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2018 20:44 EEST

Οι συναντήσεις σε καφέ για το Σκοπιανό συνεχίζονται...

Reuters

Ο δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτενς, που αποκάλυψε τα έγγραφα με τους διαλόγους στην σύσκεψη του Προέδρου της πΓΔΜ με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας, επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος».

Αυτή τη φορά, ο Μάρτενς «τουιτάρει» ότι πήρε συνέντευξη από  τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ σχετικά με τις πιθανότητες που υπάρχουν, ώστε να αλλάξει το όνομα της «Μακεδονίας» σε «Βόρεια Μακεδονία», εφόσον ψηφιστεί από πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο που θα ανοίξει και το δρόμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ δήλωσε - κατά τον δημοσιογράφο - ότι οι αρχικές συνομιλίες με το VMRO (την εθνικιστική αντιπολίτευση) έδειξαν ότι υπάρχει περιθώριο για αισιοδοξία.

Ωστόσο...«εκτός από τον πρωθυπουργό Ζάεφ, συνομίλησα και με το Νίκολα Γκρούεφσκι επί τρεις ώρες. Αν η δική του εκτίμηση για τη διάθεση στο VMRO είναι ορθή, δεν υπάρχει πιθανότητα να περάσουν από τη Βουλή οι συνταγματικές αλλαγές - εκτός εάν η κυβέρνηση έχει κάποιες εκπλήξεις κρυμμένες στο μανίκι της (ο Ζάεφ μου είπε ότι δεν έχει)».