ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/02/2015 09:49 EET | Updated 19/02/2015 09:58 EET

Κομισιόν: Πρώτο θετικό βήμα για έναν λογικό συμβιβασμό

ASSOCIATED PRESS
Eurogroup President Jean Claude Junker, right, talks during a news conference next to the CEB President Mario Draghi at the Informal European economic and financial affairs council in capital Nicosia, Cyprus, Friday, Sept. 14, 2012. Key participants in Europe's debt crisis are gathering in Cyprus to discuss the latest developments in Spain and Greece and the impact of the European Central Bank's plan to protect the euro. (AP Photo/Dimitri Messinis)

Ενώ η Γερμανία δείχνει να απορρίπτει την ελληνική αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης, καθώς κατά τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε, «το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα», η Κομισιόν το χαρακτηρίζει ως ένα θετικό πρώτο βήμα

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement». Όπως εξήγησε ο κ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. Το αίτημα έχει τη μορφή δισέλιδης επιστολής, ανέφερε στη συνέχεια.

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσεις με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μ. Σχοινάς διευκρίνισε, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την εξάμηνη παράταση συζητούνται σήμερα, Πέμπτη στο EuroWorking Group και αύριο στο Εurogroup.

Το έκτακτο Eurogroup θα συνέλθει αύριο Παρασκευή στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης που απέστειλε το πρωί η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: