ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/07/2015 18:38 EEST | Updated 01/07/2015 18:38 EEST

Εισήγηση Ρέγκλινγκ στα κράτη-μέλη να επιφυλαχθούν των δικαιωμάτων τους απέναντι στην Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
European Financial Stability Facility (EFSF) Managing Director Klaus Regling arrives for a meeting of Eurogroup finance ministers at the EU Council building in Brussels on Monday, Feb. 16, 2015. Greece’s radical left government and its European creditors headed into new talks Monday on the debt-heavy country’s stuttering bailout program, but expectations are low despite a fast-approaching deadline for some kind of deal. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Eισήγηση στα κράτη μέλη της ευρωζώνης να μην κάνουν χρήση αλλά να επιφυλαχθούν των δικαιωμάτων τους απέναντι στην Ελλάδα μετά την αθέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, έκανε την Τετάρτη και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του EFSF πρότεινε να μην ζητήσουν την άμεση εξόφληση του δανείου προς την Ελλάδα αλλά να διατηρήσουν το δικαίωμα τους να ενεργήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, χωρίς να προσδιορίζει το χρονικό διάστημα.

Τέλος, η εν λόγω εισήγηση αναμένεται να επισημοποιηθεί την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του EFSF.

Είχε προηγηθεί επιστολή Μοσκοβισί προς τον επικεφαλής του EuroWorking Group με την οποία είχε συστήει στα κράτη μέλη να μην προβούν σε καμία ενέργεια άμεσης απαίτησης των δανείων από την Ελλάδα και να επιφυλαχτούν των δικαιωμάτων τους. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της HuffPost Greece και της ανταποκρίτριάς μας στις Βρυξέλλες ο Γάλλος επίτροπος, Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στην επιστολή του να περιμένουν τα κράτη μέλη έως ότου "αναλυθεί περαιτέρω" η κατάσταση.

Sponsored Post