Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

«Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να περιορίσουμε τη διασπορά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Athens
Athens
Eurokinissi

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ για το θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας. «Η χώρα δεν θα κλείσει. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους, ούτε για μικρό, μεσαίο η μεγάλο lockdown. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να περιορίσουμε τη διασπορά και να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε για λήψη πιθανών νέων μέτρων –όπως αύξηση των rapid test ή απαγόρευση των ανεμβολίαστων ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους εστίασης- ο Γιάννης Οικονόμου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολυμέτωπη προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το Σύστημα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας. Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις και συνεχίζει την εφαρμογή της δυναμικής στρατηγικής που έχει χαράξει. Εστιάζει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση.

Ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», εξήγησε ο κ. Οικονόμου, συμπλήρωσε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν στη χώρα μας, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020- Νοεμβρίου 2021, πάνω από 12 χιλ. θάνατοι ενώ αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Όμικρον. «Σε ό,τι αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον», που εντοπίστηκε σε χώρες της Νότιας Αφρικής και προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Popular in the Community