Οικογενειακή φωτογραφία βρέθηκε 200 χλμ. από το σπίτι που χτύπησε ανεμοστρόβιλος στις ΗΠΑ

Από το Κεντάκι στην Ιντιάνα και στο παρμπρίζ ΙΧ. Η ανάρτηση στο FB, οι κοινοποιήσεις και αναγνώριση της από τους κατόχους.
katie posten/twitter
katie posten/twitter
katie posten/twitter

Οικογενειακή φωτογραφία, η οποία παρασύρθηκε όταν σπίτι χτυπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από έναν από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις ΗΠΑ, ”διένυσε” πάνω από 200 χιλιόμετρα, παρασυρόμένη από τον άνεμο.

Βγαίνοντας προχθές Σάββατο το πρωί από το σπίτι της, στην πόλη Νιου Όλμπανι, στην πολιτεία Ιντιάνα, η Κέιτι Πόστεν πρόσεξε ένα μικρό κομμάτι χαρτί πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. Όταν το μάζεψε, διαπίστωσε πως επρόκειτο για μία ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Στην φωτογραφία φαίνεται μια λευκή γυναίκα που φοράει φουστάνι με ρίγες κι έχει ένα μικρό αγόρι στην αγκαλιά και φέρει οπισθογραφημένη τη σημείωση «Γκέρτι Σουότσελ + Τζ. Ντ. Σουότσελ, 1942».

Η κυρία Πόστεν είχε την ιδέα να αναρτήσει τη φωτογραφία στους λογαριασμούς της σε Twitter και Facebook, με την ελπίδα πως έτσι θα βρει τους ιδιοκτήτες της.

Το μήνυμά της, που κοινοποιήθηκε ευρέως, επέτρεψε να επικοινωνήσει μαζί της οικογένεια από τη Ντόσον Σπρινγκς, πόλη στο Κεντάκι που εν μέρει καταστράφηκε από τους ανεμοστρόβιλους.

Μέλος της οικογένειας, των Σουότσελ, αναγνώρισε τη φωτογραφία και τα πρόσωπα σε αυτήν. «Ουάου. Σκέψου πόσο μακριά έφτασε. Πρόκειται για φωτογραφία των παππούδων του πατέρα μου», σχολίασε ο Κόουλ Σουότσελ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σε ευθεία γραμμή, η Ντόσον Σπρινγκς απέχει κάπου 210 χιλιόμετρα από τη Νιου Όλμπανι· με το αυτοκίνητο, κάπου 270. Πρόκειται άλλωστε για πόλεις σε διαφορετικές πολιτείες.

Η κυρία Πόστεν διαβεβαίωσε πως ο σκοπός της είναι να επιστρέψει τη φωτογραφία στην οικογένεια Σουότσελ.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή