ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2018 11:49 EEST | Updated 05/07/2018 12:08 EEST

Όλη η ιστορία του επιχειρηματία για το κύκλωμα της χλιδής και της κοκαΐνης του Κολωνακίου

kzenon via Getty Images

Χειροπέδες στο γνωστό επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης πέρασαν οι αστυνομικοί το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για τον 54χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι «έσπρωχνε» ναρκωτικά μέσω χλιδάτου νυχτερινού μαγαζιού του Κολωνακίου.

Ο συλληφθείς απολάμβανε μέχρι τη Δευτέρα την ελευθερία του, παρότι αναζητούνταν από το Φεβρουάριο του 2016. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Το όνομά του περιλαμβάνονταν σε δικογραφία (για συνολικά 27 κατηγορούμενους) για υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών από την Αλβανία και διακίνησής τους σε vip κύκλους της πρωτεύουσας. Το 2016 η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πραγματοποιήσει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία είχαν κατασχεθεί 21 κιλά χασίς, 150 γραμμάρια κοκαΐνης και άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Το γνωστό εστιατόριο – μπαρ του 54χρονου που συνελήφθη στην Καλλιθέα ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, έναν παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα τις δεκαετίες του 80′ και του 90′ αλλά και τον γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης.  

Το Νοέμβριο του 2013 στην επιχείρηση μπήκε και ο 54χρονος που εμφανίζεται ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά, με τη συνεργασία να καταλήγει τελικά σε καβγάδες και εξώδικα μεταξύ των συνεργατών. Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Στο δικόγραφο περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 54χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ′ όπου και γινόταν η παραλαβή. 

Από τις καταγραφές, ο 54χρονος ήταν ο άνθρωπος που εμφανίζεται να «σπρώχνει» τα ναρκωτικά στην περιοχή του Κολωνακίου άλλοτε με το ασημί του mini couper κι άλλες φορές έχοντας ως ορμητήριο του εστιατόριο στο Κολωνάκι. Στο βούλευμα εμφανίζεται να πουλά σε πασίγνωστο Μυκονιάτη επιχειρηματία, που ανέδειξε το νησί από την δεκαετία του 1960 και δημιούργησε μετέπειτα εξαιρετικά γνωστούς χώρους διασκέδασης, ποσότητα δύο γραμμαρίων κοκαΐνης. Ένα μήνα αργότερα πουλά και πάλι ένα γραμμάριο στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ σε τρίτη παραγγελία που έδωσε ο ίδιος επιχειρηματίας, η κωδική ονομασία ήταν «Malboro μαλακό». 

Το Σεπτέμβριο του 2016, φέρεται με τη μεσολάβηση γνωστής ηθοποιού και διαχρονικού sex symbol της χώρας, να πουλά σε επίσης γνωστό σεναριογράφο μεγάλων επιτυχιών, άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης. Εκείνος, στην κατάθεσή του στην Ανακρίτρια είχε αναφέρει ότι είχε γνωρίσει τον επιχειρηματία, μέσω της ηθοποιού και πως εκείνη του εκμυστηρεύτηκε πως πουλάει ναρκωτικά. «Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου τον συνάντησε. Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε ότι ο συγκεκριμένος πουλάει κοκαΐνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση», είχε περιγράψει στην κατάθεσή του.