ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2018 17:23 EEST

Συνελήφθη ο εγκέφαλος κυκλώματος ναρκωτικών στο Κολωνάκι. Είναι ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ

Πως γινόταν η διακίνηση

Nikos Libertas / SOOC

Σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα συνελήφθη ο 54χρονος, ο οποίος φέρεται να «έσπρωχνε» ναρκωτικά σε χλιδάτο νυχτερινό μαγαζί του Κολωνακίου. Ο άνδρας αυτός διέφευγε της σύλληψης από τον Φεβρουάριο του 2016. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς μαζι με άλλους κατηγορουμένους για την ίδια υπόθεση εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν σε vip κύκλους της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. το 2016 είδαν κατασχεθεί 21 κιλά χασίς, 150 γραμμάρια κοκαΐνης και άλλα ναρκωτικά.

Το εστιατόριο – μπαρ του 54χρονου που συνελήφθη στην Καλλιθέα ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από το γάμο του με γνωστή ξανθιά της showbiz, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και τον γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης.

Το Νοέμβριο του 2013 στην επιχείρηση μπήκε και ο 54χρονος που εμφανίζεται ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά, με τη συνεργασία να καταλήγει τελικά σε καβγάδες και εξώδικα μεταξύ των συνεργατών. Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών. Στο δικόγραφο περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 54χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ′ όπου και γινόταν η παραλαβή.

Sponsored Post