ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2018 14:53 EEST

«Ολική επαναφορά» για το Winamp: Επιστρέφει το 2019

PC3

Οι λίγο παλαιότεροι πιθανότατα θυμούνται πως, όταν το Ίντερνετ και τα αρχεία μουσικής mp3 έμπαιναν ευρύτερα στις ζωές μας, κατά τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, υπήρχαν κάποιες εφαρμογές και προγράμματα χρησιμοποιούσαμε ευρύτατα- σε σημείο που αποτελούσαν συνώνυμα της εποχής του Διαδικτύου. Ένα από αυτά ήταν και το Winamp, το οποίο χρησιμοποιούσαν πολλοί για να ακούνε μουσική.

Η αρχική εφαρμογή ανανεώθηκε για τελευταία φορά το 2013 και εξακολουθεί να λειτουργεί, ωστόσο κατά κοινή ομολογία έχει μείνει πίσω- και για αυτό η Radionomy, που αγόρασε το Winamp το 2014, κυκλοφορεί μια νέα, ανανεωμένη έκδοσή του.

 

AFP Relax News

 

«Θα υπάρξει μια εντελώς νέα έκδοση το επόμενο έτος, με την κληρονομιά του Winamp αλλά μια πολύ πληρέστερη εμπειρία ακρόασης» λέει ο Αλεξάντρ Σαμπουντζάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του TechCrunch.

«Μπορείτε να ακούτε mp3 που έχετε στο σπίτι, αλλά και cloud, podcasts, streaming ραδιοσταθμούς, μέχρι και μια playlist που έχετε δημιουργήσει εσείς οι ίδιοι».

«Οι άνθρωποι θέλουν μία ενιαία εμπειρία. Νομίζω πως το Winamp είναι το τέλειο player για να το φέρει αυτό σε όλους. Και θέλουμε οι άνθρωποι να το έχουν σε κάθε συσκευή» προσθέτει, τονίζοντας πως οι χρήστες του Winamp βρίσκονται παντού: «Έχουμε μια πραγματική δυνατή και σημαντική κοινότητα. Αλλά όλοι “ξέρουν” πως το Winamp είναι νεκρό, πως δεν δουλεύουμε σε αυτό πια. Δεν ισχύει αυτό».

Το νέο Winamp θα κυκλοφορήσει το 2019, και θα βγει σε εκδόσεις για iOS και Android.