ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2019 15:14 EET

Ολλανδία: 13 και 15 ετών τα θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στη Χάγη

Ασαφή παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, που παραμένει ασύλληπτος.

Associated Press

Τα τρία θύματα της αιματηρής επίθεσης σε εμπορικό δρόμο στην ολλανδική πόλη της Χάγης την Παρασκευή ήταν δύο κορίτσια ηλικίας 15 ετών και ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών.

Το παράξενο είναι πως τα άτυχα παιδιά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη, χωρίς να έχει την παραμικρή  ένδειξη για το κίνητρό του.

Reuters

Τα θύματα, πάντως, έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Κανένα από αυτά δεν κατονομάστηκε αλλά έγινε γνωστό πως πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη, ένα 15χρονο κορίτσι από το Αλπεν ααν ντεν Ράιν και ένα ακόμη 15χρονο κορίτσι από το Λάιντερντροπ.

Ασαφές κίνητρο

Το περιστατικό συνέβη στο κατάστημα Hudson’s Bay της αγοράς Γκρότε - κεντρική αγορά της πόλης.

Reuters

Η αστυνομία ζητά από το κοινό να έρθει σε επαφή με τις αρχές, εάν είδε την επίθεση. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν επίσης από οποιονδήποτε έχει καταγράψει πλάνα ή εικόνες της επίθεσης να τις στείλει στην αστυνομία.

Associated Press

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, ο ύποπτος που καταζητείται φερόταν να  είναι άνδρας ηλικίας μεταξύ 45 και 50 ετών, που φορούσε γκρι φόρμα.

Ωστόσο, σε μεταγενέστερη επικαιροποίηση, η αστυνομία της Χάγης δήλωσε ότι η περιγραφή ήταν λανθασμένη, αλλά έδωσε ελάχιστες περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Το κίνητρο του ύποπτου είναι ακόμα ασαφές», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Πηγή: BBC