Ολλανδία: Ουρές έξω από τα coffee shop για κάνναβη πριν κλείσουν λόγω κορoνοϊού

Ο καθένας φροντίζει για τις ανάγκες του.
Twitter

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορονοϊό αυξάνονται και στην Ολλανδία. Σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 176 νέα κρούσματα και συνολικά φτάνουν πλέον τα 1.135, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των Aρχών. Επιπλέον, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σχολεία, μπαρ, εστιατόρια, οίκους ανοχής και coffee shops. Το λουκέτο θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα coffee shops στο Άμστερνταμ και άλλες πόλεις, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν προμήθειες.

Δεκάδες σχημάτισαν ουρές, ελπίζοντας να προλάβουν να κάνουν αγορές προτού κλείσουν. Κι αυτό παρότι στις ίδιες ανακοινώσεις έγινε έκκληση να μη συγκεντρώνονται άνθρωποι, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Οι υποψήφιοι πελάτες άρχισαν να μαζεύονται λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις, θυμίζοντας εικόνες από τα σούπερ μάρκετ πολλών χωρών.

«Είδαμε τη συνέντευξη Τύπου, κατεβήκαμε και είδαμε ότι υπήρχε ήδη ουρά 30 ατόμων» ανέφερε ένας από εκείνους που περίμεναν να ψωνίσουν από coffee shop.

«Ίσως δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάνναβη για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα ’ναι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι» είπε ένας από αυτούς που στάθηκαν στην ουρά. «Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, καλή θα ήταν λίγη κάνναβη. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει» ανέφερε άλλος.

(Με πληροφορίες από Reuters, Newsweek)

Δημοφιλή