ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/10/2019 12:23 EEST

Ολοένα και αυξάνεται η ταξιδιωτική κίνηση Αθήνας – Πεκίνου

Οι διεθνείς αφίξεις το 9μηνο του 2019, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αυξήθηκαν κατά 11,8%, με 5,2 εκατ.

HuffPost Greece

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης μεταξύ της Αθήνας και της Κίνας, απευθείας ή μέσω ανταπόκρισης. Από τις 81.000 το 2013, φθάσαμε τους 179.560 ταξιδιώτες το 2018 και σε αυτό το νούμερο συνέβαλε σημαντικά η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο, με την AirChina, με δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Στα δύο χρόνια των απευθείας πτήσεων, από 8.612 ταξιδιώτες το 2016, η κίνηση έφθασε τους 50.660 το 2018, μια ομολογουμένως εντυπωσιακή αύξηση.

Το 2019, τα στοιχεία είναι ακόμα πιο αισιόδοξα για τη συνέχεια, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου αφίχθησαν 80.708 επισκέπτες, αύξηση κατά 30% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, ανεβάζοντας την Κίνα στην 16η θέση της κατάταξης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αναφορικά με την ταξιδιωτική κίνηση. Οι ΗΠΑ είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδάς, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία, Αυστραλία και Δανία, ενώ μετά την Κίνα ακολουθούν η Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία.

Γενικά, οι διεθνείς αφίξεις το 9μηνο του 2019, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αυξήθηκαν κατά 11,8%, με 5,2 εκατ.

Τώρα, για να επιστρέψω στην ταξιδιωτική κίνηση από την Κίνα, το 18% αφορά επαγγελματικό ταξίδι, το 77% αναψυχή και το 4% οικογενειακό ταξίδι. Μάλιστα, το 82% είναι ξένοι ταξιδιώτες, το 15% Ελληνες του ζουν στην Ελλάδα, το 1% ξένους που ζουν στην Ελλάδα και το 2% Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Επίσης, το 50% επέλεξαν το ταξίδι τους μέσω διαδικτύου, από τις αεροπορικές εταιρείες, το 49% μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και το 1% με διαφορετικό τρόπο.

Η 3η πτήση την εβδομάδα θα παραμείνει όλο το χρόνο

«Ο στόχος της AirChina είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. Λόγω αυτής της θετικής εξέλιξης, με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε 3 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ελπίζουμε να προσθέσουμε κι άλλες στο άμεσο μέλλον,» επισημαίνει ο Φάν Χεγιούν, γενικός διευθυντής της AirChina.

Η εθνικός αερομεταφορέας της Κίνας, από τον Απρίλιο του 2018 είχε βάλει 3η πτήση, εβδομαδιαία, στο θερινό πρόγραμμα, όμως τώρα θα τη διατηρήσει όλο το χρόνο, καθώς παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, με Airbus 330-200 και 330-300, στην υψηλή σεζόν.

Παράλληλα, η συνεργασία της AirChina με τον όμιλο Lufthansa, δίνει τη δυνατότητα για εύκολες ανταποκρίσεις στην Ευρώπη.

Εξάλλου, από το καλοκαίρι του 2020 πιθανότατα θα έχουμε απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Σανγκάη, με μια άλλη κινεζική αεροπορική εταιρεία, η Juneyo, με την οποία η AirChina βρίσκεται ήδη σε επαφή για συνεργασία.

Ευχάριστα, λοιπόν, τα νέα για την Ελλάδα και την Αθήνα τα οποία επισημαίνει η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τονίζοντας ότι «σε αυτό το διάστημα των δύο ετών, τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο ως προς την ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας.»

HuffPost Greece

Sponsored Post