ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/10/2019 07:14 EEST

Διασώθηκε η Condor – Νέα δρομολόγια από Ryanair

Kαι η έγκριση από τις Βρυξέλλες.

Getty Creative

Μέσα στη ζοφερή κατάσταση από την πτώχευση της ThomasCook, η αναγγελία της διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας Condor, που ανήκε στον βρετανικό τουριστικό οργανισμό, αποτελεί θετική είδηση.

Η χρηματοδότηση με 380 εκατ. ευρώ της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας από την γερμανική κυβέρνηση, πέρασε από την έγκριση των Βρυξελών.

«Η Επιτροπή της ΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα κρατικών ενισχύσεων και έδωσε το πράσινο φως για το γεφυρωτικό δάνειο από τη γερμανική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Έσσης. Αυτό εξασφαλίζει τις πτήσεις της Condor ακόμα και μετά την υποχρεωτική εκκαθάριση του Thomas Cook Group τη χειμερινή περίοδο, η οποία παραδοσιακά έχει ασθενέστερες κρατήσεις για το σύνολο του τουριστικού και του αεροπορικού κλάδου,» επισήμαναν στελέχη της Condor, τονίζοντας ότι «είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης του μέλλοντος του Condor, μακροπρόθεσμα.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Condor συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί. Τα στοιχεία της τρέχουσας κράτησης υπερβαίνουν τις προσδοκίες μας και η ακρίβεια των πτήσεών μας υπερβαίνει τον μέσο όρο των τελευταίων έξι μηνών. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε σίγουροι για το καλοκαίρι της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία είναι παραδοσιακά ισχυρή στις κρατήσεις και τα κέρδη,» καταλήγουν τα στελέχη της εταιρείας που λειτουργεί εδώ και 64 χρόνια.

Νέες συνδέσεις από τη Ryanair

Εξάλλου, η Ryanair, στο πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη Μαρτίου, θα έχει 14 νέα δρομολόγια σε προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Με 147 δρομολόγια συνολικά, το θερινό πρόγραμμα αναμένεται να μεταφέρει 6,6 εκατομμύρια ταξιδιώτες σε 13 ελληνικά αεροδρόμια.

Τα 14 νέα, θερινά δρομολόγια είναι: Αθήνα προς Βαρκελώνη (3 την ενδομάδα), Μαδρίτη (4), Νυρεμβέργη (2) και Τουλούζη (2), Χανιά προς Μασσαλία (2), Κεφαλονιά προς Μπολόνια (2) & Φρανκφούρτη, Καλαμάτα προς Γκντανσκ (2) και Μιλάνο Μαλπένσα (1), Καβάλα προς Βουκουρέστι (1), Ρόδο προς Πράγα (2), Θεσσαλονίκη προς Αμμάν (2), Πράγα (2) και Μπορντό (2).