ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/06/2018 12:20 EEST | Updated 07/06/2018 16:13 EEST

Ταξιδιωτικά έγγραφα και χρήματα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν στη φωτιά που ξέσπασε στη Μανωλάδα

Έρευνες διεξάγονται για τυχόν εγκλωβισμένους

Eurokinissi/File

Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε καταλύματα που έμεναν οι αλλοδαποί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης, «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

Τελικά, όπως σημειώνει, «καταφέραμε να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από τους οικονομικούς μετανάστες, και πριν οι φλόγες φθάσουν στις φιάλες υγραερίου».

Επίσης, προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στις γειτονικές καλλιέργειες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης: 

«Η απόφαση για τη Μανωλάδα είναι μεγάλη νίκη», δήλωσαν οι δικαιωθέντες εργάτες γης

Καταδικαστική απόφαση για την καταναγκαστική εργασία στις φυτείες φράουλας στη Μανωλάδα

Υπόθεση της Μανωλάδας: Τελικά το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο... στα θύματα

Sponsored Box