Οργή στην Τουρκία για το σκίτσο του Charlie Hebdο που αφορά τον σεισμό

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό μοιράστηκε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
|
Benoit Tessier via Reuters

Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία καθότι δημοσίευσε ένα σκίτσο που αφορά τον ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στη νότια Τουρκία και στη βόρεια Συρία.

Η γελοιογραφία, που κοινοποιήθηκε με τον τίτλο ”σκίτσο της ημέρας” στο Twitter, δείχνει κτίρια που έχουν καταρρεύσει και έχουν υποστεί ζημιές, ένα ανατρεπόμενο αυτοκίνητο και έναν σωρό από συντρίμμια

Πάνω δεξιά γράφει «Σεισμός στην Τουρκία», ενώ στο κάτω μέρος αναφέρει ειρωνικά η λεζάντα: «Δεν υπάρχει λόγος να στείλουμε τανκς».

Οι χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν στο σκίτσο εκφράζοντας την απογοήτευση και το θυμό τους.

″Δεν γνωρίζετε τι πάει να πει ανθρωπιά! Αν νομίζετε ότι αυτό είναι αστείο ή ελεύθερος λόγος, κάνετε πραγματικά λάθος! Πνιγείτε στη δική σας βρωμιά!”, απάντησε ένας από τους χρήστες του Twitter που αντέδρασε στην καρικατούρα του Charlie Hebdo που κατά καιρούς έχει προκαλέσει την μήνη του μουσουλμανικού κόσμου.

Τον Οκτώβριο του 2020, γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον Προφήτη Μωάμεθ δημοσιεύθηκαν από το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Εκστρατείες που καλούσαν σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων ξεκίνησαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων ισλαμιστών επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Τουλάχιστον 3.419 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20.534 τραυματίστηκαν σε 10 επαρχίες της Τουρκίας μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας καταστροφών της Τουρκίας AFAD την Τρίτη.

Πηγή: anews.com.tr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα