Όταν νομίζεις πως δεν έχεις άλλο, δώσε το περισσότερο

Επειδή η εξέλιξη δεν είναι εμφανής ή δεν συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας, δεν σημαίνει ότι δεν φορτώνεται στο παρασκήνιο
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Μερικές φορές τα πράγματα στη δουλειά μας ή στις σχέσεις μας καταλήγουν σε αδιέξοδο όσο σκληρά και αν προσπαθήσουμε. Ανεξάρτητα από το πόσες ώρες ξοδεύουμε στο σχεδιασμό και την οργάνωση, η εξέλιξη των πραγμάτων μερικές φορές φαίνεται δοκιμάζει την υπομονή και την αυτοπεποίθησή μας. Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Αυτή η παύση και η αδράνεια μπορεί να είναι οδυνηρές, αλλά είναι το απαραίτητο στάδιο για αλλαγή σε διαφορετικές φάσεις δράσης και ανάπτυξης.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Λατρεύω το τρέξιμο, και μια μέρα αποφάσισα να φύγω από τη συνηθισμένη μου ρουτίνα και να πάω πάνω από έναν λόφο. Ούσα ερασιτέχνης σε απότομες κλίσεις, ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα. Ήμουν στην πλαγιά και πήγαινα τόσο αργά που μετά από λίγα δευτερόλεπτα, συνειδητοποίησα ότι η εφαρμογή μου στο κινητό με ειδοποιούσε ότι είχα σταματήσει. Φαίνεται ότι πήγαινα τόσο αργά που πίστευε ότι περπατούσα! Ενώ ίδρωνα και προσπαθούσα να γίνω καλύτερη, δεν υπήρχε αναγνώριση για μένα. Αντιθέτως, μου φορούσε τις ταμπέλες της τεμπελιάς και της ασυνέπειας. Και αυτό μου ράγισε την καρδιά επειδή δεν ανταποκρινόταν στην τεράστια προσπάθειά μου.

Όπως και με την εφαρμογή στο κινητό, υπάρχουν στιγμές που τίποτα δεν φαίνεται να εξελίσσεται στην δουλειά, με την οικογένειά μας ή στις ρομαντικές σχέσεις μας. Όλα σταματούν, και τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους συναδέλφους μας ή τους αγαπημένους μας λένε ότι είμαστε ανενεργοί και ακόμη, ενώ κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας περιορισμούς.

Προτού γονατίσουμε στην απελπισία και την απογοήτευση ή εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας, θα πρέπει να αφιερώσουμε ένα λεπτό για να σκεφτούμε τους λόγους για αυτό. Και ο λόγος είναι ότι η ανταμοιβή απαιτεί να περάσεις μέσα από αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει αυτό το χρονικό κενό, και είναι απολύτως εντάξει να το περάσεις! Μην το φοβάσαι, μην περιμένεις, απλά συνέχισε να πιέζεις, συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες και η πρόοδος σου θα συνεχιστεί το συντομότερο δυνατόν! Επειδή η εξέλιξη δεν είναι εμφανής ή δεν συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας, δεν σημαίνει ότι δεν φορτώνεται στο παρασκήνιο

Περισότερα στο www.jillandnikolas.com