Όταν ο Bob Dylan έγραφε γράμματα ανεκπλήρωτου έρωτα στην Françoise Hardy

Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια συναυλίας του Dylan, το 1966.

Η Françoise Hardy και ο Bob Dylan, δυο μεγάλα ονόματα της μουσικής που καθόρισαν τη δεκαετία του ’60, θα μπορούσαν να ήταν ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι στο απόγειο της επιτυχίας τους. Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια μίλησε για τον Dylan σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε γαλλική εκπομπή, οπού αποκάλυψε τον κρυφό πόθο που της έτρεφε ο Dylan.

Όπως φαίνεται, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1960, όταν ο Bob Dylan είδε τη Γαλλίδα τραγουδίστρια στην τηλεόραση, να ερμηνεύει μια επιτυχία της. Ο Αμερικανός τραγουδοποιός γοητεύτηκε αμέσως από την χαρακτηριστική, μελαγχολική φωνή της Hardy που είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ο Dylan τότε ζούσε στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Εμπνευσμένος από τον παλμό της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, περνούσε τις μέρες του σε συνοικιακές καφετέριες, γράφοντας σημειώσεις και ερωτικά γράμματα - πολλά εκ των οποίων για την Hardy - τα οποία βρέθηκαν από δυο φίλους του Dylan.

Ανάμεσα στα γράμματα, βρέθηκαν και μερικά που προορίζονταν για τη Hardy. «Δύο άνθρωποι που με έψαχναν για πολύ καιρό, είχαν κληρονομήσει αυτά τα έγγραφα και πίστευαν ότι θα με ενδιέφεραν», είπε η Hardy.

Ο Dylan εξέφραζε τη λύπη του που οι δυο τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν ζευγάρι, λόγω της απόστασης που τους χώριζε. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν να βρίσκεται κοντά στην Hardy για να την κατανοήσει. Η ερμηνεύτρια του «Tous les garçons et les filles» έλαβε αυτά τα γράμματα μόλις πρίν από λίγους μήνες. Οι δυο τους συναντήθηκαν μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια συναυλίας του Dylan, το 1966.