ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2019 15:36 EEST | Updated 18/04/2019 15:57 EEST

Πακιστάν: Αντάρτικη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία 14 ανθρώπων

Μαχητές της Ράτζι Αατζόι Σαάνγκαρ διέπραξαν τις δολοφονίες.

BANARAS KHAN via Getty Images

Μια οργάνωση ανταρτών του Μπαλουτσιστάν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία 14 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην πόλη Ορμάρα, ανάμεσα στο Καράτσι και την Γκουαντάρ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε δημοσιογράφους και γραφεία εφημερίδων.

Ένοπλοι σκότωσαν 14 ανθρώπους τους οποίους απήγαγαν αφού τους έβγαλαν από λεωφορεία στην πλούσια σε ενεργειακούς και μεταλλευτικούς πόρους επαρχία Μπαλουτσιστάν, που έχει σημαδευτεί από πολύχρονη βία και εξέγερση αυτονομιστικών ομάδων και ισλαμιστών μαχητών.

Μαχητές της Ράτζι Αατζόι Σαάνγκαρ διέπραξαν τις δολοφονίες, ανέφερε η οργάνωση, που αυτοχαρακτηρίστηκε οργάνωση-ομπρέλα τριών αυτονομιστικών κινημάτων στην περιοχή, αρνήθηκε όμως ότι έθεσε στο στόχαστρο απλούς επιβάτες.

«Εκείνοι που στοχοποιήθηκαν έφεραν ταυτότητες του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής και σκοτώθηκαν αφού είχαν ταυτοποιηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μπαλούχ Χαν, στη δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι νεκροί είχαν απαχθεί από 6 με 7 διαφορετικά λεωφορεία, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν,  Ζιάουλαχ Λάνγκροουβ, δήλωσε πως οι νεκροί βρέθηκαν δεμένοι χειροπόδαρα.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ιμρα Καν, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την συγκεκριμένη ενέργεια, έδωσε εντολή στις αρχές, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ