ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2019 00:08 EET | Updated 21/03/2019 00:10 EET

Πακιστάν: Σκότωσε τον καθηγητή του επειδή κάλεσε γυναίκες στο πάρτι

Το θεώρησε χυδαίο και βλάσφημο.

Twitter/Naila Inayat

Μέχρι θανάτου μαχαίρωσε τον καθηγητή του ένας φοιτητής στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν, επειδή έκανε το «λάθος» να διεξάγει πάρτι στο οποίο ήταν καλεσμένες και γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πίστευε ότι η συμπερίληψη των γυναικών στην εκδήλωση ήταν χυδαία και βλάσφημη.

Οι σπουδαστές του Κολεγίου Σαντίκ Εγκερτόν - ένα σχολείο όπου οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες σε αναλογία δύο προς ένα - είχαν συγκεντρωθεί για να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι όταν ο συμμαθητής τους πλησίασε τον άτυχο καθηγητή Αγγλικής γλώσσας, Καλίντ Χαμίντ, και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία στο στομάχι. Οι πληγές του ήταν πολύ σοβαρές και πέθανε καθ ’οδόν προς το νοσοκομείο. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το θύμα είχε προγραμματιστεί να συνταξιοδοτηθεί σε τέσσερις μήνες.

 

Ο γιος του θύματος αποκάλυψε πως αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν ο σπουδαστής κρατούσε το μαχαίρι και άρχισε να φωνάζει: «Τον σκότωσα, του είπα ότι η ανάμιξη των φύλων είναι εναντίον του Ισλάμ».

Την ίδια ώρα, ένα σημείωμα, που φέρεται να γράφτηκε από μια ομάδα φοιτητών οι οποίοι ήταν εξοργισμένοι με την απόφαση να συμπεριληφθούν οι γυναίκες στη συνάντηση, κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ το σημείωμα αναφέρει πως κάτι τέτοιο «προωθεί τη χυδαιότητα» υποστηρίζοντας ότι «το Ισλάμ δεν το επιτρέπει».

 

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν ο δράστης ήταν μέλος κάποιας εξτρεμιστικής οργάνωσης. «Προφανώς, ο κατηγορούμενος δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα, αλλά ερευνούμε το παρελθόν του και τους λόγους πίσω από την ενέργειά του» δήλωσε ο  εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Πηγή: RT