ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 16:42 EET | Updated 04/02/2019 21:29 EET

ΗΠΑ: Αστυνομική επέμβαση σε μεθυσμένους φοιτητές που δεν είχαν μαθήματα λόγω χιονιού

Μια μέρα ξεγνοιασιάς πήγε πολύ-πολύ στραβά.

Μετά την ακύρωση των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια την Παρασκευή λόγω έντονης χιονόπτωσης, οι φοιτητές αποφάσισαν να περάσουν τη μέρα τους πίνοντας και παίζοντας χειμερινά σπορ. 

Σε δρόμο που βρίσκεται δίπλα από το πανεπιστήμιο, εκατοντάδες φοιτητές έκαναν καγιάκ χιονιού, σνόουμπορντ, ακόμα και ποδήλατο.

Λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ από πολλούς φοιτητές, το αυθόρμητο παιχνίδι στο χιόνι μετατράπηκε σε ”επικίνδυνη και απειλητική κατάσταση”, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του πανεπιστημίου.

 Η αστυνομία κλήθηκε στο συμβάν, μπουκάλια μπίρας και αλκοολούχων ποτών εκτοξεύονταν προς κάθε κατεύθυνση, άλλοι άναψαν φωτιές και μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν επισήμως τα επεισόδια.

Η αστυνομία του Morgantown κλήθηκε στην οδό Σπρους λίγο πριν τις 3 μ.μ. Το θορυβώδες πλήθος 900 περίπου φοιτητών είχε μπλοκάρει το δρόμο, καθιστώντας αδύνατο για τους δημοτικούς υπαλλήλους να περάσουν μαζί με τα εκχιονιστικά τους μηχανήματα. Καθώς υπάλληλοι προσπαθούσαν να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι, κάποιοι από το πλήθος τους έριξαν μπουκάλια και πέτρες, δήλωσαν οι αστυνομικοί και πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη πλαστικών σφαιρών και τα βίντεο του χάους δείχνουν ότι ενώ η αστυνομία πυροβολούσε το πλήθος με τις πλαστικές σφαίρες, οι σπουδαστές έπαιζαν, γκρίνιαζαν και φώναζαν.

Και πάλι, πολλοί αρνήθηκαν να φύγουν, αδειάζοντας τον δρόμο. Στις 3:50 μ.μ., το αστυνομικό τμήμα χαρακτήρισε το περιστατικό «ταραχώδη επεισόδια» και διέταξε το πλήθος να φύγει.
Ο δρόμος, γεμάτος δεκάδες μπουκάλια αλκοόλ, καθαρίστηκε στις 5 μ.μ.

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αφού το αστυνομικό τμήμα επανεξέτασε βίντεο με κάμερα, βίντεο επιτήρησης, αναρτήσεις σε social media και δηλώσεις μαρτύρων, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο νόμος της Δυτικής Βιρτζίνια δεν επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων των λεωφόρων και των δημόσιων πάρκινγκ.

 

Με πληροφορίες από Washington Post