Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης: Καθηγητής απολύθηκε επειδή το μάθημα ήταν «πολύ δύσκολο»

Με γονείς και διδακτικό προσωπικό να κάνουν λόγο για πτώση του ακαδημαϊκού επιπέδου του NYU.
Barry Winiker via Getty Images

Η απόλυση ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όταν φοιτητές παραπονέθηκαν ότι το μάθημα ήταν πολύ δύσκολο, έχει ξεσηκώσει γονείς αλλά και συναδέλφους του που υποστηρίζουν ότι το περιστατικό υποδηλώνει πτώση του ακαδημαϊκού επιπέδου του NYU.

Ο καθηγητής οργανικής χημείας, Μέιτλαντ Τζόουνς Τζούνιορ, απολύθηκε από το NYU, όταν περισσότεροι από 80 φοιτητές από τους 350 που συμμετείχαν στο μάθημα, υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας για τους βαθμούς, τη διδασκαλία και τη βοήθεια που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, τον περασμένο Αύγουστο, ο Μέιτλαντ Τζόουνς έλαβε ένα μήνυμα από τον πρύτανη της σχολής, για τον τερματισμό της σύμβασης του.

Καθηγητές Χημείας που αντιτάχθηκαν στην απόφαση επικοινώνησαν με σειρά πρυτάνεων από το NYU, επισημαίνοντας τους την ανησυχία τους ότι η υπόθεση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ελευθερία του διδακτικού προσωπικού και να χαμηλώσει το επίπεδο της διδασκαλίας.

«Σας προτρέπουμε να συνειδητοποιήσετε ότι μια τάξη με τόσο υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων και χαμηλούς βαθμούς απέτυχε να καταστήσει τη μάθηση και την πρόοδο των μαθητών προτεραιότητα και αντανακλά άσχημα το τμήμα χημείας καθώς και στο ίδρυμα συνολικά», ανέφερε το κείμενο που υπέγραψαν οι φοιτητές.

Εκπρόσωπος του NYU υπερασπίστηκε την απόλυση, δίνοντας έμφαση στον μεγάλο αριθμό των φοιτητών που αποχώρησαν από το μάθημα αλλά και στην γενικότερη στάση του Μέιτλαν Τζόουνς προς τους φοιτητές του, σε επίπεδο συμπεριφοράς αλλά και στον τρόπο που τους βαθμολογούσε.

Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι γονείς φοιτητών που επισημαίνουν ότι η απόφαση του NYU έχει να κάνει με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που είναι ιδιαιτέρως επιεικές προς τους φοιτητές.

Μιλώντας στο Fox News, η Ελίσια Μπραντ, ιδρυτής του οργανισμού Army of Parents δήλωσε ότι, «Όταν πληρώνουμε για εκπαίδευση σε ένα αξιόπιστο πανεπιστήμιο, έχουμε την απαίτηση από τους υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου καθηγητές να εξελίσσουν τους φοιτητές σε όλα τα πεδία μέσα από δύσκολες και απαιτητικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στο μάθημα τους».

Πηγή: The Guradian

Δημοφιλή