Πανικός σε χιονοδρομικό όταν τελεφερίκ αρχίζει να κινείται με την όπισθεν και με μεγάλη ταχύτητα πετώντας τους σκιέρ

Πανικός σε χιονοδρομικό όταν τελεφερίκ αρχίζει να κινείται με την όπισθεν και με μεγάλη ταχύτητα πετώντας τους σκιέρ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα τελεφερίκ που μετέφερε σκιέρ στον χιονοδρομικό σταθμό Γκουνταούρι, στη Γεωργία, υπέστη βλάβη και άρχισε να «εκτοξεύει» τους άτυχους επιβάτες του στον αέρα.

Αντί να ανεβαίνουν προς τα επάνω, τα καθίσματα του τελεσκί άρχισαν να κινούνται με την όπισθεν, με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πέφτουν στο χιόνι. Κάποιοι πρόλαβαν να πηδήξουν μόνοι τους και να προσγειωθούν ομαλότερα. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται οι κραυγές των έντρομων σκιέρ και των αυτοπτών μαρτύρων.

Το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ντμίτρι Κουμσισβίλι. Το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε έρευνα για παραβίαση των κανονισμών ασφάλειας στο χιονοδρομικό κέντρο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Νταβίντ Σεργκέγενσκο διαβεβαίωσε ότι οι τουρίστες, που κατάγονταν από τη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ουκρανία, δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Δύο από αυτούς, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος από τη Σουηδία, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Τιφλίδας.

Why we will never go riding in Georgia... #parkcrewhatesyou #liftyshateyou #snowboarding #skiing #gnarly #europe #gudauri

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Park Crew Hates You (@parkcrewhatesyou) στις

Δημοφιλή