ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2020 11:23 EET | Updated 24/03/2020 15:23 EET

Παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας 250.000 χειρουργικές μάσκες, δωρεά της εταιρείας «Stoiximan»

Έφτασαν με πτήση από Πεκίνο

Tatiana Syrtseva via Getty Images

Στην προμήθεια και δωρεά 250.000 χειρουργικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας προχώρησε η Stoiximan, από τις πρώτες εταιρείες που σπεύδουν να συνεισφέρουν στις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος υγείας στη χώρα, το οποίο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Stoiximan κινητοποιήθηκε άμεσα και με ταχύτητα, ήδη από τον ξεκίνημα της κρίσης του Covid-19, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων της, αλλά και να στηρίξει τις κρατικές ανάγκες Υγείας. Με γρήγορα αντανακλαστικά και σε διάρκεια λίγων ημερών, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε και οι 719 υπάλληλοί της να έχουν τη δυνατότητα της τηλεργασίας, ενώ η εταιρεία αναζήτησε τον τρόπο για να συνεισφέρει έμπρακτα στις τρέχουσες ανάγκες στην Ελλάδα, καθώς και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan, κ. Γιώργος Δασκαλάκης

Στην προμήθεια και δωρεά 250.000 χειρουργικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας προχώρησε η Stoiximan, από τις πρώτες εταιρείες που σπεύδουν να συνεισφέρουν στις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος υγείας στη χώρα. Από το ξεκίνημα της κρίσης η Stoiximan κινητοποιήθηκε άμεσα φροντίζοντας για την ασφάλεια των ανθρώπων της αλλά και για τη στήριξη των κρατικών αναγκών Υγείας. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε και οι 719 υπάλληλοί της να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι, ενώ η εταιρεία αναζήτησε τον τρόπο για να συνεισφέρει έμπρακτα στις τρέχουσες ανάγκες στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε την εταιρεία «για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης εθνικής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».
«Οι ‘Ήρωες’ είναι το βασικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan εδώ και 5 χρόνια», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn. «Πάντοτε πιστεύαμε πως στηρίζοντας τους λίγους που κάνουν τη διαφορά, η ζωή των πολλών θα γίνει καλύτερη. Σήμερα, που οι πράξεις του καθενός από εμάς επηρεάζουν άμεσα το μέλλον όλων, οι Ηρώες είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Η υπευθυνότητα δεν είναι πλέον μια θεωρητική προσέγγιση ˙ είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτήν την κρίση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγαλύτεροι Ήρωες σε αυτή την άνευ προηγουμένου πραγματικότητα είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας, οι άνθρωποι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης βάζοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να φροντίσουν εμάς και τους δικούς μας.
Γι΄ αυτό είμαι περήφανος που μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα μας κατορθώσαμε να προμηθεύσουμε και να παραδώσουμε 250.000 ιατρικές μάσκες στους σπουδαίους Ήρωες των νοσοκομείων μας, ώστε να βοηθήσουμε για την αντιμετώπιση της τεράστιας έλλειψης που έχει προκύψει μέσα σε αυτή την παγκόσμια κρίση. Είναι το δικό μας χειροκρότημα, το ελάχιστο «ευχαριστώ» που θα μπορούσαμε να τους πούμε.
Η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας. Με την ασφάλειά τους ως απόλυτη προτεραιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα κατορθώσαμε να εφαρμόσουμε Εργασία από Απόσταση για το 100% των εργαζομένων μας, που σημαίνει ότι και τα 719 μέλη των ομάδων μας σε όλη την Ευρώπη εργάζονται πλέον από το σπίτι.
Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε δυνατοί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε όλο αυτό.»
Οι μάσκες έφτασαν με πτήση από το Πεκίνο και παραδόθηκαν στις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας με στόχο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου και για να έρθει έγκαιρα το εν λόγω φορτίο βάρους 1,1 τόνων χρειάστηκαν συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Γραφείου του Πρωθυπουργού και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τη Stoiximan:
Η Stoiximan αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες μέσω των brands Stoiximan για την Ελλάδα και την Κύπρο και Betano για τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Επενδύοντας στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να επταπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 700 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 230 στελεχώνουν το τμήμα Τεχνολογίας.
Με έμφαση στην Τεχνολογία και τον Άνθρωπο, το Υπεύθυνο Παιχνίδι και τον Αθλητισμό, υλοποιεί ένα εκτεταμένο πλάνο δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας. Ανάμεσά τους, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» που από το 2017 προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερα από 26.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, αναπτύσσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αθλητικών χορηγιών που έχουν αγγίξει περισσότερους από 400 αθλητές, ενώ με την πρωτοβουλία “Try This At Home” ανατρέπει στην πράξη το Brain Drain.
Για περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα μας επισκεφθείτε το www.stoiximan.gr, για τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το www.iroes.gr και για την πρωτοβουλία “Try This At Home” το https://braingain.stoiximan.gr”