ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/02/2018 07:50 EET | Updated 27/02/2018 08:28 EET

Παραίτηση και του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου

sooc

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας παραιτήθηκε ο (σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου) Δήμος Παπαδημητρίου από τη θέση του υπουργού Οικονομίας και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την έκανε δεκτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Παπαδημητρίου είχε και επικοινωνία με τον πρωθυπουργό τηλεφωνικώς από την Τρίπολη όπου βρίσκεται για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου.

Η παραίτηση Παπαδημητρίου επισπεύδει  τον ανασχηματισμό, καθώς πλέον είναι δύο οι θέσεις που είναι κενές.

Ο ανασχηματισμός πιθανότατα θα γίνει ακόμη και εντός της ημέρας ή την Τετάρτη. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε ένα συνολικό ανασχηματισμό ή αντικαταστάσεις των υποουργών (π.χ. Μουζάλα ο οποίος νοσηλεύθηκε για υπερκόπωση). Οι πρώτες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν ότι θα γίνει δομικός ανασχηματισμός. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Τρίπολη όπου θα μιλήσει το βράδυ στο συνέδριο.

Όσον αφορά την παραίτηση Παπαδημητρίου, πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου δύο μήνες είχε γνωστοποιηθεί από τον πρωθυπουργό ότι δεν θα συνέχιζε στο ίδιο υπουργείο εφόσον γινόταν ανασχηματισμός, Ο Δ. Παπαδημητρίου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλ. Τσίπρα επικαλέσθηκε λόγους ευθιξίας, καθώς ζει στο επίμαχο σπίτι για το οποίο η Ρ. Αντωνοπούλου λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα.

Ο πρωθυπουργός και ο Δ. Παπαδημητρίου συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα, Τρίτη.