ΔΙΕΘΝΕΣ
08/04/2019 07:53 EEST

Παραιτήθηκε η Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Εν μέσω της αναδιαμόρφωσης της μεταναστευτικής πολιτικής.

JIM WATSON via Getty Images

Tην παραίτηση (και) της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω Twitter o Ντόναλντ Τραμπ. Η Κίρστεν Νίλσεν αποχωρεί τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την αναδιαμόρφωση της πολιτικής που ασκεί το μεταναστευτικό.  

Επίσης σύμφωνα με ένα δεύτερο tweet του αμερικανού Προέδρου οΚέβιν ΜακΑλίναν, μέχρι σήμερα διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας.

 

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους. Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Sponsored Post