Παραιτήθηκε ο Τσαλίδης από διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προσωρινά αναλαμβάνει καθήκοντα ο πρόεδρος της εταιρείας, καθηγητής Ντάριο Λο Μπόσκο.
Eurokinissi

Εξελίξεις δρομολογούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ύστερα από την αποχώρηση του καθηγητή Φίλιππου Τσαλίδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Στις τάξεις της εταιρείας, δεν αποτέλεσε έκπληξη η παραίτηση, καθώς στο τέλος τους έτους ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρούσε, ωστόσο η πρόωρη αποχώρησή του δημιουργεί ερωτηματικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Φίλιππο Τσαλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Προσωρινά, τη θέση του αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καθηγητής Ντάριο Λο Μπόσκο, εν αναμονή της σύγκλησης της Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία θα ανασυγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορισθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Επιπλέον, ο κ. Λούκα Ζουκάλα αναλαμβάνει το ρόλο του διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών, στο πλαίσιο διασφάλισης υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, γεγονός που αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Ως προς τα νέα, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται το τέταρτο τρένο, από τη στιγμή που άρχισε να επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μέχρι το τέλος του έτους, το πέμπτο τρένο. Πρόκειται για ανακατασκευασμένες αμαξοστοιχίες, με σύγχρονη τεχνολογία.

Επίσης, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας, βρίσκεται και η δρομολόγηση υδρογονοκίνητου τρένου, τα οποία τώρα κατασκευάζονται στην Ιταλία, ωστόσο η υποδομή στη χώρα μας σε υδρογόνο, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, αλλά πρόκειται να γίνουν βήματα στο εγγύς μέλλον.
Κι ακόμα, πρόκειται να γίνουν συνέργειες με αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εφαρμοστεί και ένα σύστημα car και bike sharing που θα συνδέει αρμονικά τον σιδηρόδρομο με τις πόλεις.

Δημοφιλή