ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/09/2021 17:27 EEST

«Επιασε» Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express»

Στην υποδοχή του τρένου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

SPIRIDON KOTSIOPOULOS
Η αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express»

Η αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express», η οποία ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 από τη Λισαβόνα, με τελικό προορισμό το Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου 2021 και ενδιάμεσους σταθμούς σε περισσότερες από 40 πόλεις σε 26 χώρες, έφθασε την Τρίτη (14/9) στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της διαδρομής, είναι η ενθάρρυνση των κρατών μελών της Ε.Ε., να αυξήσουν το μερίδιο των επιβατών και των εμπορευμάτων που διακινούνται σιδηροδρομικώς.

Την αμαξοστοιχία υποδέχθηκε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η έλευση του τραίνου ‘‘Connecting Europe Express’’ στην Ελλάδα και η υποδοχή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αναμφισβήτητα το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων δεν είναι απλά ένα επετειακό γεγονός, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε τον σιδηρόδρομο ως βιώσιμο, καινοτόμο και ασφαλή τρόπο μεταφοράς ιδίως μέσω της προβολής του ως κινητήριο μοχλό ριζικών αλλαγών και ανάπτυξης».

 

SPIRIDON KOTSIOPOULOS
Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «η προώθηση της συνδεσιμότητας αποτελεί προτεραιότητά μας, καθώς ο σιδηρόδρομος συνδέει απομακρυσμένες περιοχές, εξασφαλίζοντας την εσωτερική και διασυνοριακή συνοχή των ευρωπαϊκών περιφερειών. Στον σχεδιασμό του σιδηροδρομικού δικτύου η Θεσσαλονίκη αποτελεί κεντρικό κόμβο τόσο για την γεωγραφική της θέση της, όσο και για την οικονομική δυναμική της.

Το όραμα μετατροπής της Βορείου Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης σε διαμετακομιστικό κέντρο της νότιας Ευρώπης μπορεί να υλοποιηθεί μέσω της αναβάθμισης των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τις όμορες χώρες. Μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί, φορείς, πολίτες και επιχειρήσεις με την ανάληψη πρωτοβουλιών και πραγματοποίηση δραστηριοτήτων σε ενωσιακό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο».