ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/12/2019 13:33 EET | Updated 05/12/2019 13:35 EET

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε λόγω των ψεύτικων στοιχείων για τις σπουδές του στο βιογραφικό του.

.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε εξ αιτίας των ψεύτικων σπουδών τις οποίες επικαλείτο στο βιογραφικό του. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην  επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ  - το οποίο παραμένει ενεργό - ο κ. Διαματάρης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia. Οπώς, όμως, αποκάλυψαν ομογενειακά ΜΜΕ, τα οποία επικοινώνησαν με το Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, ο κ. Διαματάρης δεν ολοκλήρωσε ποτέ το Μεταπτυχιακό του. 

Μετά την αποκάλυψη, ο κ. Διαματάρης ισχυρίστηκε ότι  οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τίτλο σπουδών αν και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Columbia για Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Ακολούθησε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπο, ότι για την κυβέρνηση «το θέμα έχει λήξει», αλλά, όπως φάνηκε τελικά, αυτό που έληξε είναι η συμμετοχή του κ. Διαματάρη στην κυβέρνηση.

Η επιστολή παραίτησης 

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα, όλα αυτά τα χρόνια, είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».