Παρατείνεται το lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Το ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας - Οριστικές αποφάσεις για την σταδιακή άρση των περιορισμών, τις επόμενες ημέρες, αφού μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Τοιχογραφία του street artist SF με έμπνευση από το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα (25 Νοέμβριου 2020)
Τοιχογραφία του street artist SF με έμπνευση από το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα (25 Νοέμβριου 2020)
ARIS MESSINIS via Getty Images

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ξεκίνησε με την ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για την απόφαση της κυβέρνησης να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα -δηλαδή το lockdown- έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, η συζήτηση για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επίσης σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνει αφού μειωθούν κι άλλο τα κρούσματα και αναλυθούν από τους ειδικούς όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτό είναι πιθανό να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όπως είχε προαναγγείλλει πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν αποκλείεται να υπάρξει τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων, όπως και το πως θα επαναλειτουργήσει η αγορά, τονίζοντας ότι όλα θα κριθούν από το πόσο θα ανασχεθεί η πανδημία τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, δεν απέλεισε το ενδεχόμενο να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στην Αττική εφόσον παραστεί ανάγκη και εστίασε στις περιοχές της χώρας που συνεχίζουν να παρουσιάζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Τέτοιες είναι η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αχαϊα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων.

Δημοφιλή