Παράθυρο στο διάλογο για το bodyshaming και τις διατροφικές διαταραχές

Η προσωπική ιστορία ενός κοριτσιού που βρήκε την διέξοδο μέσα από την αλληλεγγύη και την επαφή με την φύση
Body shaming
instagram.com/explore/tags/bodyshaming/?hl=el
Body shaming

Μπορεί ένα βιβλίο να λύσει το πρόβλημα του bodyshaming και των διατροφικών διαταραχών; «Ένα βιβλίο δεν λύνει το πρόβλημα – ειδικά ένα τόσο σοβαρό και πολύπλοκο θέμα. Μπορεί όμως να γίνει η αφορμή να ανοίξει ένα θέμα, να μιλήσουμε γι αυτό, να ακούσουμε τους εφήβους και νέους, να συζητήσουμε. Ένα βιβλίο ανοίγει διάλογο και παράθυρα», λέει η Αιμιλία Πλατή για το βιβλίο της «Το κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό» (εκδόσεις Διηνεκές).

Θα μπορούσε να είναι ένα στόρι για μια ασπρόμαυρη ταινία. Ή ένα φωτο-ρομάντσο των νεανικών περιοδικών μιας άλλης εποχής.

Ωστόσο, το βιβλίο δεν είναι ένα ακόμα παιδικό παραμύθι, όπως συνεχίζει η ίδια. . Χρησιμοποιεί πέρα από τις λέξεις, την πλοκή και τους πρωταγωνιστές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες για να μας μιλήσει για το bodyshaming και για τις διατροφικές διαταραχές. Μας λέει την ιστορία ενός κοριτσιού που βρήκε την προσωπική διέξοδο μέσα από την αλληλεγγύη και την επαφή με την φύση.

Και καταλήγει : «Εμπνεύστηκα την ιστορία μιλώντας με νέους και νέες, ακούγοντας τις ανησυχίες τους, για τον εαυτό τους, την εμφάνισή τους, την θέση τους στον κόσμο αλλά και στα social media».

Το εξώφυλλο του βιβλίου: «Το κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»
εκδόσεις Διηνεκές
Το εξώφυλλο του βιβλίου: «Το κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αγώνα κατά του bodyshaming και στηρίζει φορείς που ενεργοποιούνται και παρέχουν βοήθεια σε θέματα διατροφικών διαταραχών. Στα πλαίσια αυτά δίνει τις πωλήσεις του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και εκστρατείες.