Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση οροφής σε δημοτικό σχολείο στον Βόλο

Η εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων της έκτης τάξης, επάνω στην έδρα, την ώρα που η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες.
.
.
screenshot

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, όπου κατέρρευσε το ταβάνι αίθουσας σε ώρα διαλείμματος.

Η εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων της έκτης τάξης, επάνω στην έδρα, την ώρα που η δασκάλα έβγαζε φωτοτυπίες, σύμφωνα με πληροφορίες του gegonota.news

Στο σχολείο οι γονείς έχουν αντιδράσει γιατί οι φθορές είναι τεράστιες. Η ταράτσα μετατρέπεται σε λίμνη, μετά από κάθε βροχόπτωση. Από τις αυτοψίες προέκυψε ότι 4 τάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε ένα σχολείο που η πτώση σοβάδων φαίνεται να είναι ένα από τα πολλά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Η εισαγγελία ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει η σχολική μονάδας και η πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα.

Η προκαταρκτική έρευνα αφορά την παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Εικόνες ντροπής σε δημοτικό σχολείο: Συνολικό κλείσιμο

Στην απόφαση να κλείσει συνολικά το διδακτήριο στο οποίο συστεγάζονται τα 18ο και 29ο δημοτικά σχολεία, μαζί με δυο νηπιαγωγεία, κατέληξε τελικά ο Δήμος Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε χθες να κλείσει μόνο ο πρώτος όροφος όπου κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά μετά και την εισαγγελική παρέμβαση αλλάζει την απόφασή του.

Όπως δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο διευθυντής του 29ου δημοτικού κ. Γεράσιμος Τσιμπλούλης, αύριο το σχολείο θα κλείσει για όλα τα τμήματα, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι αδύνατον να γίνονται μαθήματα με τα συνεργεία να εκτελούν εργασίες.

Σημειώνεται ότι το διδακτήριο αποτελείται από κτίρια που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το κτίριο όπου σημειώθηκε η πτώση σοβάδων χτίστηκε το 1956 και ακολούθησαν προσθήκες κτιρίων το 1975, το 1996 και το 2005, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης. Συνολικά, στο διδακτήριο φιλοξενούνται 250 παιδιά που φοιτούν σε 2 δημοτικά και δυο νηπιαγωγεία.

Όπως είπε ο κ. Τσιμπλούλης στο Ράδιο Ενα, το πρόβλημα στην οροφή που υποχώρησε δεν ήταν εμφανές και δεν προέκυψε εξαιτίας υγρασίας, αλλά λόγω παλαιότητας και κακής ποιότητας υλικών. Στο μεταξύ, τα συνεργεία που επισκέφθηκαν χθες τη σχολική μονάδα διαπίστωσαν πρόβλημα και σε αίθουσα του κτιρίου που χτίστηκε το 1975.

Οι διευθυντές των 18ου και 29ου δημοτικών σχολείων είχαν αναφέρει εγγράφως στον Δήμο Βόλου τα προβλήματα, ζητώντας να γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπλούλη, χρειάζεται να δρομολογηθεί ριζική ανακαίνιση του διδακτηρίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δημοφιλή