Παρουσιάστηκαν οι σύγχρονοι Χώροι Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας (Βίντεο)

Ξένοιαστη, άνετη και ποιοτική ανάπαυση για οδηγούς φορτηγών που κινούνται προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Οι σύγχρονοι Χώροι Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας.
Οι σύγχρονοι Χώροι Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παρουσία των υπουργού και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και Νικόλαου Ταχιάου, αντίστοιχα, εγκαινιάστηκαν οι καινούργιοι σύγχρονοι Χώροι Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ξεκινά η επίσημη λειτουργία και οι οδηγοί των φορτηγών θα απολαμβάνουν, σε ανταγωνιστικές τιμές, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στη διάρκεια της στάσης και ανάπαυσής τους, παράλληλα με προστασία και ασφάλεια για τους ίδιους, τα οχήματα και τα εμπορεύματα που μεταφέρουν.

Με πιστοποίηση επιπέδου ασφαλείας Silver, οι Χώροι Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας διαθέτουν περίφραξη, φωτισμό και σήμανση, ελεγχόμενη είσοδο / έξοδο και σύστημα 24-ωρης παρακολούθησης.

Και στις δύο κατευθύνσεις, προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη σε μια συνολική έκταση 18.000 τ.μ., διατίθενται:

  • 36 θέσεις ασφαλούς στάθμευσης φορτηγών (9 θέσεις για φορτηγά ψυγεία) με σύστημα κρατήσεων, μπάρα εισόδου / εξόδου και αυτόματα ταμεία πληρωμής
  • Χώρος ανάπαυσης με τραπεζοκαθίσματα, τηλεόραση, Wi-Fi, αυτόματους πωλητές σνακ, ροφημάτων, ψύκτη νερού κλπ.
  • Τουαλέτες και μπάνια (ανδρών / γυναικών)

Για έως 30 λεπτά στάθμευση οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν. Εν συνεχεία η χρέωση είναι: 30-60 λεπτά στα 3 ευρώ, 1-2 ώρες στα 6 ευρώ, 2-3 ώρες στα 9 ευρώ, 3-4 ώρες στα 12 ευρώ, 4-12 ώρες στα 14 ευρώ, 12-24 ώρες στα 24 ευρώ, 24-48 ώρες στα 40 ευρώ.

Οι νέες υποδομές είναι μέρος του έργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή τεσσάρων ασφαλών και προστατευμένων χώρων στάθμευσης φορτηγών, κατά μήκος των Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, το οποίο εντάχθηκε στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη – CEF».

Οι χώροι στάθμευσης διαθέτουν, μεταξύ άλλων, χώρους ανάπαυσης και αποδυτήρια για τους οδηγούς, δωρεάν WiFi και χρήση τηλεόρασης, εύκολη πρόσβαση σε εστίαση και πρατήρια καυσίμων, καθώς και εγκαταστάσεις ασφαλείας, με συστήματα 24ωρης παρακολούθησης.

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατασκεύασε δύο χώρους στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό, με 36 θέσεις στάθμευσης φορτηγών και στον εξωτερικό χώρο επιπλέον 20 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και δύο λεωφορείων ανά κατεύθυνση. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 3,7 εκ. ευρώ. Εξ αυτού, τα 2,6 εκατ. ευρώ καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 1,1 εκατ. ευρώ από την Εταιρεία.

Η Νέα Οδός Α.Ε. κατασκεύασε δύο χώρους στάθμευσης βαρέων οχημάτων στα ΣΕΑ Αταλάντης, αμφίπλευρα του Αυτοκινητοδρόμου, με 24 θέσεις συνολικά, καθώς και στα ΣΕΑ Επισκοπικού, στα Ιωάννινα, αμφίπλευρα του αυτοκινητοδρόμου Ιόνια Οδός, με 21 θέσεις. Το συνολικό κόστος του έργου ξεπέρασε τα 3,3 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 750.000 ευρώ από τη Νέα Οδό Α.Ε.

Η χρήση των παροχών στους σταθμούς γίνεται είτε επί τόπου, με έκδοση εισιτηρίου από αυτόματο μηχάνημα, είτε μέσω κράτησης από την ειδική πλατφόρμα «E-Service Platform».

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το Υπουργείο, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοφιλή