Πάτρα: Έρευνες για εγκλωβισμένους στα ερείπια της γέφυρας που κατέρρευσε

Ένας νεκρός, 14 τραυματίες, τέσσερις συλλήψεις.
.
.
Eurokinissi

Συνεχίζονται στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε την Κυριακή στην Πάτρα οι έρευνες για εγκλωβισμένους: Κατά το περιστατικό υπήρξε τουλάχιστον ένας νεκρός και 14 τραυματίες, ενώ έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του έργου και τρεις χειριστές.

Το εν λόγω τμήμα της γέφυρας ήταν κλειστό, με απαγόρευση κυκλοφορίας, με απόφαση της αστυνομίας από τις 20 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, Ρομά που ήταν στο σημείο και μάζευε παλιοσίδερα είπε πως «γλίτωσε από θαύμα», και ότι υπάρχουν νεκροί κάτω από το μπετό. Επίσης, μάρτυρες είπαν ότι ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Δημοφιλή