Πατριάρχης Κύριλλος: Ο Αντίχριστος θα μπορούσε να ελέγξει τον κόσμο μέσω του Ίντερνετ και της τεχνολογίας

Αντιδράσεις και αποδοκιμασία στα ρωσικά social media
Mikhail Japaridze via Getty Images

Εναντίον αυτού που χαρακτήρισε ως ανεξέλεγκτη εξάπλωση και εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία τάχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σε συνέντευξή του, λέγοντας πως θα οδηγήσει στην έλευση του Αντιχρίστου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Moscow Times, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε πως δεν τάσσεται εντελώς κατά των gadgets και των σύγχρονων συσκευών, αλλά είναι εναντίον του να γίνονται οι άνθρωποι «σκλάβοι» των smartphones, προσθέτοντας πως η συλλογή δεδομένων των χρηστών, περιλαμβανομένων της τοποθεσίας, των ενδιαφερόντων και των φόβων τους, θα κάνει δυνατό τον έλεγχο των ανθρώπων από εξωτερικές δυνάμεις.

«Ο έλεγχος από ένα σημείο είναι προάγγελος της έλευσης του Αντιχρίστου» είπε στο κρατικό κανάλι Rossia-1. «Ο Αντίχριστος είναι μια προσωπικότητα που θα βρίσκεται στην κεφαλή του world wide web, ελέγχοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οπότε, η ίδια δομή αποτελεί κίνδυνο» είπε σχετικά ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσθέτοντας πως «αν δεν θέλουμε να φέρουμε πιο κοντά την Αποκάλυψη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο ελέγχου».

«Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα gadget, είτε σας αρέσει είτε όχι, είτε ενεργοποιείτε τον εντοπισμό τοποθεσίας είτε όχι, κάποιος μπορεί να βρει ακριβώς πού βρίσκεστε, ακριβώς ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και τι φοβάστε» είπε σχετικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC. «Αν όχι σήμερα, τότε αύριο, θα μπορούσαν να εμφανιστούν μέθοδοι και τεχνολογίες που όχι μόνο παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, μα επιτρέπουν επίσης τη χρήση αυτών των πληροφοριών. Φαντάζεστε τι δύναμη θα συγκεντρωνόταν στα χέρια αυτών που έχουν γνώση για το τι συμβαίνει στον κόσμο» είπε σχετικά.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι δηλώσεις του Πατριάρχη Κυρίλλου προκάλεσαν αντιδράσεις στα ρωσικά social media, με πολλούς χρήστες να κάνουν αρνητικά σχόλια, και άλλους να επικρίνουν τις στενές σχέσεις της ρωσικής Εκκλησίας με την κυβέρνηση της χώρας- ειδικά δεδομένων των αυξανόμενων περιορισμών στη χρήση του Ίντερνετ στη Ρωσία.

Δημοφιλή