ΔΙΕΘΝΕΣ
16/07/2019 10:40 EEST | Updated 16/07/2019 11:59 EEST

Παγκόσμια οργή για το ζευγάρι που φωτογραφίζεται να φιλιέται μαζί με το λιοντάρι που σκότωσε σε σαφάρι

Το ζεύγος δεν αρνήθηκε την πράξη του αλλά sites και σελίδες τους στο Facebook «εξαφανίστηκαν».

Κύμα αντιδράσεων ανά τον πλανήτη μεταξύ ακτιβιστών για τα δικαιωμάτων των ζώων και την προστασία ειδών υπό εξαφάνιση αλλά και πλήθους πολιτών που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους στα social media προκαλεί η εικόνα ενός ζευγαριού από τον Καναδά. 

Η Κάρολιν και ο Ντάρεν Κάρτε από το Έντμοντον του Καναδά εμφανίζονται σε μία φωτογραφία να φιλιούνται καθισμένοι πίσω από ένα νεκρό (όπως εικάζεται), αρσενικό λιοντάρι. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι ή άτομα που ήταν μαζί τους σκότωσαν το ζώο αν και και οι ίδιοι είναι λακωνικοί και δεν δίνουν διευκρινήσεις. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό εάν το σαφάρι στο οποίο φαίνεται να συμμετείχαν ήταν νόμιμο αν και αυτού του τύπου δραστηριότητες είναι νόμιμες στο Νότιο Αφρική όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Συγκεκριμένα η φωτογραφία αναρτήθηκε στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η Legelela Safaris, εταιρεία η οποία διοργανώνει σαφάρι στην Νότιο Αφρική και την σχετική ανάρτηση αναφέρονταν και τα ονόματα του ζεύγους. Επίσης η ανάρτηση ανέφερε : «Σκληρή δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο στην έρημο Καλαχάρι...Μπράβο!» ενώ γινόταν αναφορά σε ένα «θηριώδες λιοντάρι». Προφανώς αυτό που εμφανίζεται στη φωτογραφία. Σε άλλη φωτογραφία, το ζευγάρι φαίνεται να στέκεται μπροστά από ένα άλλο  λιοντάρι και στην ανάρτηση που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρεται: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κυνηγάς τον βασιλιά της ζούγκλας στην έρημο Καλαχάρι. Συγχαρητήρια στην κυνηγό και στην ομάδα…».

Σύμφωνα με πληροφορίες το λιοντάρι, εκτιμάται πως είχε ζήσει σε συνθήκες αιχμαλωσίας προκειμένου να αποτελέσει το θήραμα σε σαφάρι. Πηγές αναφέρουν πως η Legelela Safaris χρεώνει 2,400 λίρες για να σκοτώσει κάποιος μια καμηλοπάρδαλη και 2,000 λίρες για μια ζέβρα ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές για λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκερους και λιοντάρια.

Η εικόνα έγινε πολύ γρήγορα viral αλλά πλέον δεν είναι προσβάσιμη ούτε η ιστοσελίδα της εταιρείας ούτε η σελίδα στο Facebook.

Η σελίδα του ζευγαριού στο Facebook πάντως, όπως αναφέρει η Global News του Καναδά και τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο  City News, γέμισε με οργισμένα σχόλια χρηστών που είδαν τη φωτογραφία. 

«Οι απαίσιες φωτογραφίες από το κυνήγι σας έχουν γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις», έγραψε η χρήστης Τζούστα Κρούγκερ στη σελίδα τους. «Δεν είστε ήρωες, αλλά κακοποιοί. Ντροπή σας!». 

Τα πάντα βέβαια έχουν διαγραφεί. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Mirror, δημοσιογράφοι προσέγγισαν τον Ντάρεν Κάρτερ και του ζήτησαν να σχολιάσει το θέμα όπως δήλωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Είναι πολύ πολιτκοποιημένο (σ.σ. το θέμα)». Σύμφωνα δε με άλλες αναφορές το ζευγάρι δηλώνει πως είναι «οικολόγοι». 

Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει μια εταιρεία που πραγματοποιεί ταριχεύσεις υπό την επωνυμία Solitude Taxidermy. Ούτε αυτή ιστοσελίδα, στην οποία είχαν αναρτήσει πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονταν να ζήσουν ανάλογες εμπειρίες, είναι πλέον διαθέσιμη.   

Πηγές: Global News, City News, Mirror