Παγώνη: Εμφανίστηκε νέα μετάλλαξη, σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική, δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα

«Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά».
via Associated Press

Για την εμφάνιση νέας παραλλαγής/ μετάλλαξης, η οποία θεωρείται συγγενική με την Όμικρον, μίλησε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε για τη νέα μετάλλαξη. «Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, δήλωσε πως διαφωνεί, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την έκτη ημέρα να δουλέψει, και τόνισε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.