ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2020 13:51 EEST

Πεινασμένοι, οργισμένοι και κανίβαλοι: Οι αρουραίοι στις ΗΠΑ παλεύουν για την επιβίωση λόγω κορονοϊού

Αρουραίοι σκοτώνουν τα παιδιά τους για λίγη τροφή που τόσο έχουν ανάγκη, αφού όλη η χώρα έχει «παγώσει».

MLADEN ANTONOV via Getty Images

Εκατομμύρια Αμερικανοί καταφεύγουν σε εσωτερικούς χώρους για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει περισσότερους από 21.000 θανάτους, ενώ πολλές επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των παντοπωλείων- έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτουργία τους, διακόπτοντας έτσι τις κύριες πηγές τροφής για πολλά τρωκτικά. Σε ερημωμένους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρουραίοι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση επιβίωσης, λένε οι ειδικοί.

«Εάν λάβετε υπόψιν τους αρουραίους που έχουν εγκατασταθεί στην ιδιοκτησία κάποιου για καιρό και φαίνονται ακόμα μια χαρά, είναι επειδή εξακολουθούν να τρώνε καλά, δήλωσε στο NBC News ο Μπόμπι Κόριγκαν, καθηγητής που ασχολείται με τα τρωκτικά. «Αυτό που δεν έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας, είναι να βγάζουμε τα σκουπίδια μας στο ίδιο σημείο που τα βγάζουμε πάντα», επομένως αυτοί οι αρουραίοι δεν πλήττονται ιδιαίτερα. 

Αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Αν αρουραίοι έχουν εγκατασταθεί πλησίον ενός εστιατορίου που ταϊζει εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τον μήνα - οπότε και τα απορρίμματά τους είναι επίσης «πλούσια» -  τώρα που είναι κλειστό, οι αρουραίοι έχουν βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως επισημαίνει και ο κ. Κόριγκαν. 

Και ποιές είναι οι λύσεις για να επιβιώσουν; Μάχη για το φαγητό, κανιβαλισμός και πολλές φορές παιδοκτονία. 

«Όπως ξέρουμε από την ιστορία της ανθρωπότητας, από καταβολής κόσμου, άνθρωποι μάχονταν μεταξύ τους για εδάφη και για πλούτο. Το ίδιο συναντάμε αυτή τη τη δεδομένη στιγμή και στους αρουραίους των ΗΠΑ», συμπληρώνει.  Οι αρουραίοι όχι μόνο θα μετακινηθούν σε άλλες αποικίες για να διεκδικήσουν τροφή, αλλά θα φάνε και ο ένας τον άλλον. 

Στη Νέα Ορλεάνη,  ένα viral βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο κατέγραψε σμήνη αρουραίων που βγήκαν στους δρόμους για να βρουν φαγητό. Και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας από τους παράγοντες που συνέβη αυτό είναι η κοινωνική απομόνωση λόγω της πανφημίας. 

Η κ. Κλώντια Ρίγκελ , διευθύντρια εταιρείας που καταπολεμά έντομα,παράσιτα και τρωκτικά στη Νέα Ορλεάνη, δήλωσε στην εφημερίδα The Times-Picayune ότι η πόλη ετοιμάζει επιθετικά μέτρα καταπολέμησης των εν λόγ πληθυσμών.  

«Αυτοί οι αρουραίοι είναι πεινασμένοι, γι ’αυτό θέλουμε να φάνε τα δολώματά μας» είπε, προσθέτοντας ότι η πόλη «θα ασκήσει πολλή πίεση για τουλάχιστον έναν μήνα,  έως ότου ο πληθυσμός μειωθεί». 

Στην κοντινή Βαλτιμόρη, η οποία διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα εξάλειψης αρουραίων , τα μέχρι στιγμής δεδομένα που κρατούν στα χέρια τους δείχνουν ότι υπήρχαν περίπου 11.000 «προληπτικές» κλήσεις ή online ερωτήσεις σχετικά με τους αρουραίους την ίδια περίοδο.

Πάντως, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, ακόμα και αν δουν ομάδα αρουραίουν να κυκλοφορούν αμέριμνοι στους δρόμους της γειτονιάς τους. Θεωρείται φυσιολογικό, τη δεδομένη στιγμή, όπου όλα έχουν παγώσει λόγω του κορονοϊού. 

 

Πηγή: NBCNews

 

Sponsored Post