Η Κριμαία δέχθηκε «πρωτοφανή» κυβερνοεπίθεση μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση

Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο».
.
.
@Gerashchenko_en

Η Κριμαία δέχθηκε μια «πρωτοφανή» κυβερνοεπίθεση, λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά την οποία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας στρατιωτικός.

«Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση κατά παρόχων του διαδικτύου στην Κριμαία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο», δήλωσε στο Telegram ο Όλεγκ Κριουτσκό, σύμβουλος του ηγέτη που εγκατέστησε η Ρωσία στη χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν η κυβερνοεπίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τα πλήγματα.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν καπνούς πάνω από το κτίριο στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε σήμερα το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο Telegram.

Ο Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Κάτοικοι της Σεβαστούπολης είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν καπονούς. Σε ουκρανικά κανάλια στο Telegram φαίνονται σύννεφα καπνού. Ασθενοφόρα κατέφθαναν στο αρχηγείο του στόλου, ενώ θραύσματα διασκορπίστηκαν σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

Το ρωσικό υπουργείο είπε ότι πέντε πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα.

Η επίθεση λαμβάνει χώρα μία ημέρα μετά από ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και πυροβολικό σε πόλεις ανά την Ουκρανία, με τουλάχιστον πέντε νεκρούς, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από Associated Press, BBC