Πήρε την σκληρή απόφαση να ακρωτηριάσει το πόδι της - Από τότε η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο

Ζούσε μια ζωή με σε διαρκή πόνο λόγω γενετικής ανωμαλίας στα πόδια της.
Twitter/ BBC

Μπορεί η Κάρι Πράις να έχασε το πόδι της, όμως αυτό δεν την σταμάτησε από το να ακολουθήσει το όνειρό της και να γίνει μια μαζορέτα.

Γεννημένη με μια γενετική ανωμαλία κατά την οποία το ένα ή και τα δύο πόδια περιστρέφονται προς τα μέσα και προς τα κάτω, η Πράις ζούσε μια ζωή με έναν σταθερό πόνο.

Έτσι λοιπόν στην ηλικία των 16, επέλεξε να ακρωτηριάσει το πόδι της και να χρησιμοποιεί ένα προσθετικό πόδι, το οποίο έχει δώσει ένα άλλο νόημα στην ζωή της.

Πλέον, είναι μέλος της ομάδας μαζορετών της Ουαλίας και θα βρεθεί στην Φλόριντα το Σαββατοκύριακο για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για μαζορέτες.

Παρά την αναπηρία της, ασχολείται με αυτό το χόμπι από την ηλικία των 5 και από τότε δεν θέλει να σταματήσει.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακολουθώ μια φαρμακευτική αγωγή. Βοηθούσε λίγο, αλλά πάντα βρισκόμουν σε διαρκή πόνο. Ποτέ δεν σκέφτηκα ωστόσο να τα παρατήσω». δήλωσε η ίδια.

«Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, αλλά σε γενικές γραμμές το να είμαι μαζορέτα με κάνει χαρούμενη».

Μετά από 49 εγχειρήσεις, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί συμφώνησαν να ζητήσουν από την Κάρι να ακρωτηριάσει το πόδι της κάτω από το γόνατο το 2016.

Η ανακούφιση από την απουσία πόνου ήταν άμεση.

«Υπήρχαν τόσα πράγματα που δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω, όπως να πηγαίνω έξω με φίλους. Ο ακρωτηριασμός του ποδιού μου ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ».

Η Κάρι τώρα είναι 18 ετών και σπουδάζει νηπιαγωγός στο κολέγιο Σιμόεντ.

Πηγή: ΒΒC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα