Περού: Οργή για το θάνατο δύο νεαρών εργαζόμενων στα McDonald’s

«Οχι άλλοι θάνατοι, όχι άλλη κακοποίηση» λένε οι διαδηλωτές.
Guadalupe Pardo / Reuters

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από υποκατάστημα των McDonald’s στην Λίμα του Περού την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο δύο νεαρών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της βάρδιας, με το διαμαρτυρόμενο πλήθος να κάνει λόγο για μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Guadalupe Pardo / Reuters

Υπάλληλοι της γνωστής αλυσίδας γρήγορης εστίασης και συγγενείς των θυμάτων κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Εργασία ναι, εκμετάλλευση όχι» και «Βαρεθήκαμε να επιβιώνουμε, θέλουμε να ζήσουμε!».

Guadalupe Pardo / Reuters

Δύο έφηβοι, η Αλεξάνδρα Πόρας 18 ετών, και ο Γκάμπριελ Κάμπος 19 ετών, πέθαναν την περασμένη εβδομάδα κατά τον καθαρισμό της κουζίνας στο εστιατόριο.

Σύμφωνα με την περουβιανή αστυνομία, η 18χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία κατά το χειρισμό της μηχανής αναψυκτικών. Ο Κάμπος σκοτώθηκε προσπαθώντας να την βοηθήσει. Αμφότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξοικονομούσαν χρήματα για να πληρώσουν τα δίδακτρα του πανεπιστημίου.

Guadalupe Pardo / Reuters

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την εταιρεία ότι ευθύνεται για την τραγωδία, καθώς δεν παρέχει ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Η μητέρα του 19χρονου θύματος υποστηρίζει πως ο γιος της δεν διέθετε επαρκή κατάρτιση και εξοπλισμό - παρόλο που εργαζόταν εκεί για έξι μήνες.

«Είδα τα άψυχα σώματα των παιδιών και το νερό ήταν παντού, όλα ήταν εκτεθειμένα, δεν υπήρχε κάποιο μέρος για να γλιτώσουν» είπε η ίδια.

Guadalupe Pardo / Reuters

Ολα τα εστιατόρια McDonald’s στο Περού έκλεισαν για δύο ημέρες, σε ένδειξη πένθους για τους θανάτους των δύο νέων εργαζομένων.

Η επιθεώρηση εργασίας του Περού δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει εάν η McDonald’s ευθύνεται για την τραγωδία.

Πηγή: RT