Πετάει ο μετεωρίτης; Ενα ανεξήγητο φαινόμενο σε μουσείο της Ρωσίας

Οι εργαζόμενοι στο μουσείο δεν έχουν ιδέα τι προκάλεσε αυτό το αινιγματικό περιστατικό.
GETTY IMAGES

Ένας μετεωρίτης έπεσε στη ρωσική πόλη Τσελιάμπινσκ το 2013. Από τότε βρίσκεται σε γυάλινη θήκη στο μουσείο Ιστορίας Νότιων Ουραλίων. Έξι χρόνια μετά συνέβη κάτι ανεξήγητο.

Η γυάλινη θήκη που τον καλύπτει ανασηκώθηκε μυστηριωδώς, εγείροντας ερωτήματα και εικασίες για τις «δυνάμεις» του ουράνιου σώματος. Το περιστατικό συνέβη στις 14 Δεκεμβρίου. Άφωνο το κοινό, κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή.

Τα πλάνα που ήδη κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δημοσιεύτηκαν από τις κάμερες ασφαλείας. Το προσωπικό ασφαλείας πλησίασε στο σημείο και έκλεισε τον θόλο όταν σήμανε συναγερμός.

Ο εκπρόσωπος του Μουσείου, Γιούρι Μπογκατένκοφ δήλωσε ότι η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στο μουσείο δεν έχουν ιδέα τι προκάλεσε αυτό το αινιγματικό περιστατικό.

Ειδικοί του μουσείου αναφέρουν ότι πιθανόν να ήταν μία τεχνική δυσλειτουργία, όμως δεν μπορούν να βρουν την αιτία.

Ένας υπάλληλος που προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι ο μετεωρίτης προσέλκυσε έναν αριθμό ειδωλολατρών και σημείωσε ότι μια «παράξενη ομάδα» ανθρώπων είχε έρθει στο μουσείο την προηγούμενη μέρα και ίσως «έκαναν τα μαγικά τους».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του μουσείου Aivar Valeev επεσήμανε ότι πρόσφατα, ένας άλλος μετεωρίτης, τον οποίο ονόμασε «δίδυμο» του Τσελιάμπινσκ, είχε πετάξει κοντά στη Γη.

«Αστειευτήκαμε ότι ίσως ο μετεωρίτης ήθελε να πετάξει για να βρει τον «αδερφό του», δήλωσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν πιστεύουμε στον μυστικισμό», υποδηλώνοντας ότι το περιστατικό οφείλεται πιθανώς σε τεχνικό λάθος.

(Με πληροφορίες από Newsweek)