Χιλή: Μυστήριο με πύρινες μπάλες που έπεσαν στη Γη (και δεν είναι μετεωρίτες)

Οι επιστήμονες μελετούν με προσοχή το φαινόμενο αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.
Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Εξόρυξης της Χιλής

Τα μυστηριώδη αντικείμενα που έμοιαζαν με πύρινες μπάλες και φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη Χιλή, δεν ήταν μετεωρίτες, λένε κυβερνητικοί επιστήμονες, σε μια διαπίστωση που αναμένεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις των UFO σε όλο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι του Νταλκάουε, μια πόλη-λιμάνι στο νότιο νησί Τσιλοέ, ανέφεραν πως είδαν την περασμένη εβδομάδα τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, με μερικούς από αυτούς να μοιράζονται φωτογραφίες του μυστηριώδους φαινομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «πύρινες σφαίρες», σύμφωνα με πληροφορίες, προσγειώθηκαν σε διάφορα σημεία γύρω από την πόλη.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Εξόρυξης της Χιλής επιστράτευσε άμεσα επιστήμονες για να ερευνήσουν τα περίεργα φωτεινά αντικείμενα, στέλνοντας ομάδες σε επτά τοποθεσίες στο νησί για να συλλέξουν δείγματα. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν βρήκαν υπολείμματα, απομεινάρια ή ενδείξεις μετεωρίτη» που άφησαν πίσω τα «φωτεινά και πυρακτωμένα» αντικείμενα.

Ο,τι κι αν ήταν τελικά αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα, άφησαν πίσω τους μερικά ίχνη, ωστόσο, καίγοντας φυλλωσιές σε αρκετά σημεία.

Οι ντόπιοι που ερωτήθηκαν σχετικά από τις γεωλογικές ομάδες δήλωσαν ότι δεν άκουσαν θορύβους που σχετίζονταν με το περιστατικό ενώ κανείς δεν είδε τις προσγειώσεις των φλεγόμενων αντικειμένων.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να αναλύουν δείγματα του εδάφους και θα εκδώσουν μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση τις προσεχείς εβδομάδες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: RT